Μπακογιάννη: Δεν ρίχνω την κυβέρνηση αλλά πρέπει να μειωθεί ο ΕΝΦΙΑ

Facebook
Twitter
LinkedIn

Μείωση του ΕΝΦΙΑ κατά 30% πρότεινε η βουλυετής της ΝΔ, Ντόρα Μπακογιάννη, υπογραμμίζοντας ότι κάτι τέτοιο θα μπορούσε να γίνει μέσω μείωσης των αντικειμενικών αξιών των ακινήτων, ώστε η “όποια φορολόγηση” να γίνεται επί πραγματικού εισοδήματος.

Η κ. Μπακογιάννη, μιλώντας στην “Κοινωνία Ώρα MEGA” και ερωτηθείσα για την απώλεια εσόδων για τα δημόσια ταμεία, ύψους περίπου 1 δισ. ευρώ, απάντησε ότι ούτως ή άλλως το υπουργείο Οικονομικών δεν θα εισπράξει αυτά που υπολογίζε.

“Ο φόρος υπάρχει. Έχει προϋπολογιστεί στα έσοδα, έχουμε κάνει διάφορες συμφωνίες. Κατά τη γνώμη μου αυτός ο φόρος πρέπει να μειωθεί κατά 1 δισ. Ο φόρος είναι λάθος γιατί βασίζεται πάνω σε πλασματικά στοιχεία”, είπε αναφερόμενη στις αντικειμενικές αξίες που πρέπει να μετατραπούν σε εμπορικές.

“Επειδή δεν θα τα εισπράξει, αντί να φέρουμε τον κόσμο σε απελπισία κάντο αυτό με το καλημέρα σας έτσι ώστε όποια φορολογία μετά να είναι επί πραγματικού εισοδήματος”, πρόσθεσε για το 1 δισ. που θα χαθεί.

Ερωτηθείσα για τους λόγους για τους οποίους δεν καταψήφισε τον αρχικό νόμο για τον ΕΝΦΙΑ δήλωσε κατηγορηματικά ότι στηρίζει την κυβέρνηση. “Δεν υπάρχει περίπτωση εγώ να ρίξω την κυβέρνηση. Ποτέ. Είμαστε ξεκάθαροι. Εγώ υποστηρίζω αυτή την κυβέρνηση με νύχια και με δόντια. Γι’ αυτό και υποστηρίζω ότι πρέπει οπωσδήποτε οι φοροελαφρύνσεις αυτές να γίνουν σήμερα, με τον προϋπολογισμό”, διευκρίνισε

{youtube}PKZlwX-zrAg{/youtube}

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.