Με τιμές αρχηγού κράτους  υποδέχθηκε η Αθήνα την Ιερή εικόνα ΑΞΙΟΝ ΕΣΤΙ απο τον Αθω (Βίντεο)

Panagia 1280x720
Facebook
Twitter
LinkedIn

Του Χριστόδουλου Αξελού

Με θρησκευτική ευλάβεια η Αθήνα υποδέχθηκε σήμερα με τιμές αρχηγού κράτους  την Ιερή εικόνα ΑΞΙΟΝ ΕΣΤΙ

Η Παναγία του Άξιον Εστί θεωρείται το σημαντικότερο κειμήλιο του Αγίου Όρους και φυλάσσεται στον ιερό ναό του Πρωτάτου στις Καρυές και σπανίως βγαίνει από τον Άθω.

Η μεταφορά της εικόνας  για προσκύνημα στην Αθήνα ήταν παλαιότερο αίτημα του Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου για να λαμπρύνει με την παρουσία της την επέτειο των 200 χρόνων από την Επανάσταση του 1821. Ωστόσο, λόγω κορονοϊού δεν κατέστη τότε δυνατή η έξοδός της από την Αθωνική πολιτεία και βγαίνει τώρα που οι συνθήκες το επιτρέπουν.

Η υποδοχή έγινε παρουσία του Αρχιεπισκόπου Αθηνών Ιερώνυμου Μητροπολτιων  επισήμων και χιλιάδων πιστών.

Από το παρεκκλήσι της Αγίας Δύναμης ξεκίνησε  η λατρευτική πομπή και  κατ’ελήξε στη Μητρόπολη όπου θα τεθεί ως τις 15 Μαΐου  σε λαϊκό προσκύνημα. Η εικόνα συνοδεύεται από την ηγεσία της Ιεράς Κοινότητας του Αγίου Όρους.

Λαμπρή θα είναι η τελετή υποδοχής της στην πλατεία Μητροπόλεως προεξάρχοντος του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερωνύμου, πλαισιωμένου από αρχιερατικούς επιτρόπους γραμματείς, ιεροκήρυκες και ιερείς.

Στη συνέχεια παρουσία εκπροσώπων της πολιτικής, πολιτειακής και στρατιωτικής ηγεσίας θα τελεστεί Δοξολογία στον Καθεδρικό Ιερό Ναό Αθηνών χοροστατούντος του Μακαριωτάτου.

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.