Όταν ο Μαυρίκιος χειροκροτήθηκε θερμά από το Μίμη Πλέσσα

Facebook
Twitter
LinkedIn

Της Λαμπριάνας Κυριακού

Όταν μέσα από τα πολλά χέρια που σε χειροκροτούσαν, βρίσκεται ένας από τους μεγαλύτερους συνθέτες της μουσικής ιστορίας της χώρας σου τότε δεν χρειάζεσαι πολλούς επαίνους, ούτε πολλές κολακείες…  έχεις στα χέρια  σου  το επόμενο διαβατήριο για τα πιο ψηλά μονοπάτια της καριέρας σου.


Μας μάγεψε ο Μαυρίκιος Μαυρικίου, την Παρασκευή που μας πέρασε. Ενορχήστρωσε – διασκεύασε και τραγούδησε τα τραγούδια του Μίμη Πλέσσα με τη δική του τεχνική, χωρίς να αλλοιώσει το αποτέλεσμα.

Ο Μαυρίκιος Μαρικίου συνοδευόμενος από την «Ορχήστρα των αισθήσεων» ερμήνευσε  Πλέσσα, παρουσία Μίμη Πλέσσα στον Φιλολογικό Σύλλογο «Παρνασσός». Επέλεξε είκοσι από τα ωραιότερα τραγούδια του δημιουργού, με αποκορύφωμα το  Ξημερώνει Κυριακή, ένα τραγούδι που σήκωσε όρθια όλη την αίθουσα και συγκίνησε όσους παρευρέθηκαν να παρακολουθήσουν την παράσταση.


Η συγκινητική στιγμή της βραδιάς ήταν όταν στη σκηνή ανέβηκε ο Μίμης Πλέσσας, κάθισε στο πιάνο και συνόδευσε το νεαρό καλλιτέχνη σε  τρία τραγούδια. «Κάθε τραγούδι λίγο ή πολύ πειραγμένο, μας άφηνε όλους άφωνους. Και έλεγα τώρα πώς θα πάει παρακάτω… έτσι λοιπόν το πρώτο χειροκρότημα θα πιστοποιήσει του λόγου το αληθές… Μπράβο Μαυρίκιε…  Αυτό που  μένει είναι να καθίσω στο πιάνο»  προλόγισε ο Μίμης Πλέσσας




{youtube}6asrDdMI9Ws{/youtube}

Τον Μαυρίκιο Μαυρικίου εκτός από το Μίμη Πλέσσα και  τη Λουκίλα Καρρέρ Πλέσσα, τίμησαν  ο επίτιμος ο Βουλευτής Βασίλης Καπερνάρος, ο  Πρόεδρος του Αρείου Πάγου κος. Γιώργος Ρήγας μετα της συζύγου του, ο ανεξάρτητος, ο Διευθυντής του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου Δρ. Γεώργιος Κακαβάς, η Πρόξενος της Ακτής Ελεφαντοστού κα. Μέρω Κεσεσίογλου, η υποψήφια Ευρωβουλευτής της ΝΔ κα. Ζωή Ράπτη, ο δημοσιογράφος κ. Νίκος Βατόπουλος, ο Παύλος Χριστοδούλου, ο Δ/νων Σύμβουλος του House of Wine Τάσος Πικούνης, το μέλος του ΔΣ του ΟΠΑΝΔΑ κ. Γιώργος Φούτας, ο Commercial Director του Galaxy 92fm Χρήστος Γιακουμόπουλος, ο Mentalist of Europe 2014 Κωνσταντίνος Ρωμανός, o Mentalist Nefesch, η Εφη Μαλτέζου, η Στέλλα Παπαδοπούλου, η Julie Massino, η Κέλλυ Σταμουλάκη, η Ελένη Φιλίνη, η Σία Κοσκινά, ο συνθέτης Σπύρος Τσαγκαρόπουλος, ο Δημήτρης Γιώτης, ο Παύλος Καρποδίνης, η Φιλίτσα Καλογεράκου, η Μυρσίνη Δόξα, ο Αντώνης Πασβάντης, η ζωγράφος Ελένη Παυλοπούλου, ο Γιάννης Γαβρίλης μετά της συζύγου του, ο Νίκος Χαρλαύτης, η Εβελίνα Δασκαλή, ο Γιώργος Χαρωνίτης, ο Μάνος Δημονίτσας, ο Μάριος Γκούβας, ο Ηλίας Καλαμάκης, η Λαμπριάνα Κυριακού, ο Κυριάκος Τσικορδάνος, ο Αρης Ρουπίνας, η Βίκυ Τσίγγα, ο Κώστας Αλεξόπουλος, ο Σπύρος Καλαματιανός και πολλοί άλλοι, τίμησαν με την παρουσία τους την συναυλία.

 

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.