Τσίπρας: Η Τουρκία ρίχνει λάδι στη φωτιά και τορπιλίζει την επίλύση του Κυπριακού

Facebook
Twitter
LinkedIn

Η απόφαση της Τουρκίας να διεξάγει έρευνες στον χώρο της υφαλοκρηπίδας και της ΑΟΖ της Κύπρου συνιστά απαράδεκτη παραβίαση των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Κυπριακής Δημοκρατίας, τορπιλίζει τις προσπάθειες επίλυσης του Κυπριακού και επιδεινώνει την εύφλεκτη κατάσταση που επικρατεί στην περιοχή, όπως δήλωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, μετά τη διάρκειας τρεισήμισι ωρών συνάντηση που είχε με την πολιτική και τη στρατιωτική ηγεσία του υπουργείου Εθνικής Άμυνας.

Η Άγκυρα «ρίχνει λάδι στη φωτιά», δήλωσε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Μιλώντας για την «εγκληματική πολιτική διαχείριση της πρωτοφανούς οικονομικής κρίσης» που αντιμετωπίζει η χώρα, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ διαβεβαίωσε ότι η αποτρεπτική ικανότητά της παραμένει ισχυρή και αυτό οφείλεται στην αυταπάρνηση και το φιλότιμο του έμψυχου δυναμικού.

Παράλληλα, τόνισε ότι πρέπει να αποκατασταθούν οι μεγάλες αδικίες που έχει υποστεί το προσωπικό. Όλες οι αποφάσεις των δικαστηρίων πρέπει να υλοποιούνται, ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Τσίπρας διαβεβαίωσε την ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων ότι περιβάλλεται με εμπιστοσύνη «διότι το κράτος θα έχει συνέχεια» όπως χαρακτηριστικά ανέφερε.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης σημείωσε πως η ενημέρωση δεν ήταν επικοινωνιακού χαρακτήρα, αλλά εντάσσεται στο πλαίσιο της θεσμικής ενημέρωσης της αξιωματικής αντιπολίτευσης σε κρίσιμα ζητήματα αμυντικής και εξωτερικής πολιτικής, πρόσθεσε.

Τόνισε πως κατά τις επαφές με την ηγεσία του ΥΕΘΑ είχε ουσιαστική ενημέρωση για τον γεωστρατηγικό σχεδιασμό της χώρας και την ετοιμότητα των Ενόπλων Δυνάμεων.

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.