Το TV5MONDE τιμά την Ελλάδα μεταδίδοντας ντοκιμαντέρ με την ελληνική ιστορία

Facebook
Twitter
LinkedIn

Το TV5MONDE επιβεβαιώνει και πάλι την πολιτιστική και ιστορική σύνδεσή του με την Ελλάδα, αφιερώνοντας ειδικά προγράμματα. Το γαλλόφωνο πολιτιστικό κανάλι θα μεταδώσει ένα εξαιρετικό ντοκιμαντέρ για την ελληνική ιστορία.

Ο Μεγάλος Γύρος  « Le Grand Tour » – Κυριακή 12/11 στις 22.00 και, σε επανάληψη, Δευτέρα 17/11 στις 15.00 Τον 18ο αιώνα, οι Ευρωπαίοι καλλιτέχνες πραγματοποιούσαν τον δικό τους « Μεγάλο Γύρο », « le Grand tour » , προκειμένου να ανακαλύψουν την κληρονομιά διαφόρων πολιτισμών και να εμβαθύνουν τις γνώσεις τους όσον αφορά τους θησαυρούς της αρχαιότητας. Με το ίδιο πνεύμα περιέργειας και δίψας για γνώση, σας παρουσιάζουμε ένα μοναδικό ταξίδι στα χνάρια των Ελλήνων θεών και ηρώων!

Αυτό το επεισόδιο του Μεγάλου Γύρου μάς ταξιδεύει από την Θεσσαλονίκη στην Σαντορίνη, περνώντας από τους Δελφούς, την Ολυμπία, την Αθήνα και την Κρήτη. Θα μας ταξιδέψει στην καρδιά ενός εκ των λίκνων του πολιτισμού μας. Είτε επρόκειτο για θεούς είτε για ανθρώπους, σημάδεψαν την Ελλάδα μέσω των διαφόρων πόλεων που διηύθυναν, των ιερών που ήταν αφιερωμένα σε αυτούς, των νησιών που προστάτευαν. Μια μυθολογία που διαποτίζει πλέον την χώρα, τις προλήψεις της, τα πιστεύω της …

Ευημερούσα γη και πηγή λαχτάρας, η Ελλάδα θα υπομείνει διάφορες εισβολές: την βυζαντινή περίοδο, την Ενετοκρατία και την Οθωμανική κυριαρχία … Τόσες πολλές περίοδοι κατοχής, οι οποίες έμελλαν να αφήσουν ανεξίτηλα σημάδια στο ελληνικό έδαφος.

Ντοκιμαντέρ με διαθέσιμους υπότιτλους στα γαλλικά.

 

TV5MONDE, παρόν στην Ελλάδα ήδη από την δεκαετία του ’80

Παρόν στην Ελλάδα στα ερτζιανά κύματα την δεκαετία του ’80 και κατόπιν μέσω της Nova και της HOL, και εφεξής στο κανάλι 12 ή 13 (ανάλογα με την περιοχή), το TV5MONDE συνεχίζει να εδραιώνει την παρουσία του στον ελληνικό οπτικοακουστικό χώρο, αντανακλώντας έτσι τους δεσμούς του με τον πολιτισμό και την εκπαίδευση, τομείς που ενώνουν την Γαλλία και την Ελλάδα.

 

TV5MONDE, χορηγός των μεγαλύτερων ελληνικών πολιτιστικών γεγονότων

Προκειμένου να εδραιωθεί στην τοπική κουλτούρα, το TV5MONDE έγινε χορηγός σε σημαντικά γεγονότα: στα Φεστιβάλ κινηματογράφου και ντοκιμαντέρ της Θεσσαλονίκης, στο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας, στο Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους της Δράμας, στο Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου, στο Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινηματογράφου με το «βραβείο της κριτικής επιτροπής του TV5MONDE και του δήμου Αθηναίων», με το οποίο στηρίζεται η διανομή των γαλλικών ταινιών στην Ελλάδα.

Το TV5MONDE ήταν επίσης παρόν κατά την διάρκεια της ελληνικής προεδρίας της ΕΕ, υποστηρίζοντας το πρόγραμμα του Γαλλικού Ινστιτούτου της Αθήνας, «Ελλάς-Γαλλία συμμαχία», μεταδίδοντας ένα σποτ σχετικά με τις συχνότητες και την προώθηση της γαλλικής γλώσσας μέσω πολιτιστικών γεγονότων, όπως η βραδιά του TV5MONDE, στις 20 του προσεχούς Μαρτίου με την παρουσία της Nathalie Baye.

Επιπλέον, καθ’ όλη την διάρκεια του 2014, το TV5MONDE ήταν χορηγός του «Θεσσαλονίκη, πρωτεύουσα της νεολαίας» με δελτία τύπου, διαγωνισμούς και μεταδόσεις διαφόρων σποτ.

 

Το TV5MONDE συνεργάζεται στενά με το Γαλλικό Ινστιτούτο της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης για την εκμάθηση της γαλλικής γλώσσας στην χώρα. Το Tv5M στηρίζει επίσης τον διαγωνισμό των καθηγητών πάνω στην γαλλική γλώσσα, προσφέροντας κάθε χρόνο μια τηλεόραση πλάσμα σε ένα σχολείο για την διδασκαλία των γαλλικών.

Φέτος, όπως κάθε χρόνο, κατά τη διάρκεια της εβδομάδας γαλλοφωνίας, το TV5MONDE θα είναι παρόν στα σχολεία διανέμοντας προωθητικά προϊόντα, διοργανώνοντας συνέδρια και διαγωνισμούς μέσω ενός ραδιοφωνικού σταθμού και τριών ιστοσελίδων (μία στην Θεσσαλονίκη: voria.gr και δύο στην Αθήνα: flick.gr και tricolore.gr), οι οποίες ήδη αναρτούν τα προγράμματα του καναλιού κάθε μήνα.

 

Τέλος, το τηλεοπτικό δίκτυο TV100 της Θεσσαλονίκης θα ξεκινήσει να μεταδίδει από την 1η Φεβρουαρίου τα επεισόδια της εκπομπής «Ντελικατέσεν» («épicerie fine») με ελληνικούς υπότιτλους.

 

Παλαιότερες εκπομπές:

{youtube}r56rE43URLA{/youtube}

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.