Σινεμά ξανα στα σχολεία…

Facebook
Twitter
LinkedIn

Γνωστοί Ελληνες σκηνοθέτες, ηθοποιοί και παραγωγοί ακονίζουν το ταλέντο τους, για να μοιραστούν, με χιούμορ και φαντασία, τις γνώσεις και τις εμπειρίες τους με μαθητές μέσα από τη διαδικασία του Πρώτη Ωρα Σινεμά, το εκπαιδευτικό πρόγραμμα που «τρέχει» για ακόμη μία σχολική χρονιά παρουσιάζοντας δωρεάν σε σχολεία της πρωτοβάθμιας και της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης την ιστορία του κινηματογράφου.

Το πρόγραμμα έχει παρουσιαστεί από τον Ιανουάριο του 2014 σε πάνω από 40 σχολεία σε πολλές περιοχές της Αθήνας αλλά και στην υπόλοιπη Αττική και συνεχίζει δυναμικά μέχρι και τη νέα χρονιά. Στις επόμενες παρουσιάσεις, τον ρόλο του εισηγητή θα αναλάβουν οι επαγγελματίες του ελληνικού κινηματογραφικού χώρου που θα παρουσιάσουν από τη δική τους οπτική τη διαδικασία της κινηματογραφικής δημιουργίας.

Παιχνίδι μάθησης

Το Πρώτη Ωρα Σινεμά διοργανώνεται από το 2006 με επιτυχία από την Κινηματογραφική Εταιρεία Αθηνών (Νύχτες Πρεμιέρας, Athens Open Air Film Festival) κι έχει πραγματοποιηθεί σε περισσότερα από 400 σχολεία, με τη συμμετοχή άνω των 25.000 μαθητών. Από φέτος, το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας Νύχτες Πρεμιέρας συνεργάζεται και με το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου για την παρουσίασή του σε εξελιγμένη μορφή. Μέσω μιας συνοπτικής εικόνας της ιστορίας του παγκόσμιου και του ελληνικού κινηματογράφου και σε συνδυασμό με γνώσεις σχολικών μαθημάτων το Πρώτη Ωρα Σινεμά δημιουργεί ένα κινηματογραφικό παιχνίδι μάθησης.

Τρεις διαφορετικές παρουσιάσεις πάνω στο παγκόσμιο, το ελληνικό και το γαλλικό σινεμά αποτελούν τη ραχοκοκαλιά του προγράμματος. Ενας ειδικά εκπαιδευμένος νέος ηθοποιός παρουσιάζει μια διαδραστική παράσταση, που αποτελείται από μικρά αποσπάσματα γνωστών ή άγνωστων ταινιών, ενώ παράλληλα με την προβολή προσκαλεί τους μαθητές να σκεφτούν, να συζητήσουν και τέλος να ανακαλύψουν μέσα από αυτή την πρωτότυπη διαδικασία -η οποία διαρκεί όσο μία διδακτική ώρα- τα μυστικά που κρύβουν οι κινηματογραφικές εικόνες.

Για περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας (dafni@aiff.gr, info@aiff.gr).Πηγή Εθνος Αντα Δαλιάκα

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.