Πρόβλημα στην ΑΝΕΛ…

Facebook
Twitter
LinkedIn

«Δεν χρειάζεται κανένας να πείσει κανέναν τι θα ψηφίσει. Όλοι είναι ελεύθεροι να αποφασίσουν. Το θέμα είναι πως θα με πείσει κάποιος για το πρόσωπο>> Αποστάσεις από τις θέσεις των ΑΝΕΛ για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας, φάνηκε να παίρνει και η Μαρία Κόλλια Τσαρουχά, εκφράζοντας την ενόχλησή της για την προεδρολογία και για την πίεση που δέχονται οι βουλευτές ενόψει προεδρικής εκλογής. Αργότερα, η βουλευτής διευκρίνισε ότι δεν προτίθεται να ψηφίσει Πρόεδρο “εκτός αν έρθουν τα πάνω κάτω”.

Ειδικότερα, κατά τη συνεδρίαση της επιτροπής Δεοντολογίας της Βουλής που συνεδριάζει μετά με αφορμή τις καταγγελίες Ξουλίδου, η κ. Κόλλια υποστήριξε ότι «Ο βουλευτής θα έπρεπε να αποφασίζει μόνος του για τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Όμως κανείς δεν μας έχει πει το όνομα του υποψήφιου ώστε να τον κρίνουμε» άποψη που διαφοροποιείται από τη θέση των Ανεξάρτητων Ελλήνων, οι οποίοι αποφάσισαν να καταψηφίσουν όποιο πρόσωπο και αν προταθεί από την κυβέρνηση.

Η κ. Κόλια δήλωσε επίσης προβληματισμένη καθώς όπως είπε «οι ΑΝΕΛ εμφανίζονται ως εύκολος στόχος. Ότι μπορεί κάποιοι από εμάς να πειστούν να ψηφίσουν και αυτό δεν μου αρέσει. Δεν μου αρέσει αυτό που βιώνω».

Αργότερα η βουλευτής των ΑΝΕΛ, μιλώντας με τους κοινοβουλευτικούς συντάκτες, διευκρίνισε ότι οι απόψεις που διατύπωσε στην επιτροπή της Βουλής αφορούσαν μία γενική τοποθέτησή της, ενώ ξεκαθάρισε ότι «Δεν υπάρχει περίπτωση να ψηφίσω Πρόεδρο της Δημοκρατίας με την παρούσα κυβέρνηση, εκτός αν έρθουν τα πάνω κάτω» είπε και πρόσθεσε εμφατικά “Δεν πρόκειται να ψηφίσω Πρόεδρο της Δημοκρατίας ακόμη και αν είναι ο Κώστας Καραμανλής”.

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.