Όλα όσα έγιναν στην Συνέντευξη τύπου της «Μελωδίας της Ευτυχίας»

Facebook
Twitter
LinkedIn

Της Λαμπριάνας Κυριακού

Ήταν σαν μια γιορτή ευτυχίας η χθεσινή συνέντευξη τύπου. Από νωρίς το φουαγέ του θεάτρου Παλλάς, γέμισε όμορφες παιδικές φατσούλες.


Χαρά κέφι και τραγούδι, διαχεόταν στο χώρο. Μαζί τους σε κάθε τους «παραλήρημα» όχι μόνο οι γονείς τους αλλά και η Νάντια Κοντογεώργη, η συμπρωταγωνίστρια τους. Άριστη και πολύ τρυφερή η σχέση τους. Δεν ήξεραν από φωτογράφους και κάμερες. Ήταν εκεί γιατί έκαναν αυτό που η ψυχούλας τους ήθελε. Κάπου στις 12:30 έφτασε και ο Άκης Σακελλαρίου. Πριν ακόμα ανασάνει και να αφήσει τα πράγματα του, βλέπεις όλους τους μικρούς συνεργάτες του να τρέχουν προς το μέρος του και να τον αγκαλιάζουν.

Κι μένα να μου έχει κολλήσει μια φράση από την «Μελωδία της Ευτυχίας» του 1994 με την Αλίκη Βουγιουκλάκη. «Κι αν ο κόσμος αγριεύει και με κυνηγά, εγώ πολεμάω γι αυτά που αγαπώ, τους δίνω ζωή ΞΑΝΑ» Έξω καθόλου τυχαία, πορεία μαθητών περνούσε από κάτω.

«Η Μελωδία της Ευτυχίας» μετά από 20 χρόνια – μετά από την μεγάλη επιτυχία της Αλίκης Βουγιουκλάκη, η παράσταση που σημάδεψε όλους μας – τουλάχιστον εμένα πάρα πολύ, είναι γεγονός. Η Μελωδία της Ευτυχίας ανεβαίνει στη σκηνή του Παλλάς, από 7 Δεκεμβρίου. Για μας που αγαπάμε το μιούζικαλ, η Θέμις Μαρσέλλου, συνεχίζει να κάνει τα όνειρα πραγματικότητα.

Η Θέμιδα Μαρσέλλου, ως οικοδέσποινα, πήρε πρώτη το λόγο. Μας παρουσίασε έναν έναν τους συνεργάτες της αλλά μας μίλησε και το πώς προσέγγισε ο καθένας το ρόλο του

«Ασχολούμαι κυρίως με το μιούζικαλ και έχω την τύχη να έχω ανθρώπους που τραγουδάνε εξαιρετικά, παίζουν εξαιρετικά. Είμαι πολύ τυχερή που έχω συνεργάτη μου τον Γιάννη τον Αντωνόπουλο και την Άννα Αθανασιάδη που συνεργαζόμαστε για 2η φορά. Δεν ξέρω τι να πω για την Νάντια Κοντογεώργη. Νομίζω γεννήθηκε για να κάνει αυτό το ρόλο και η Μαρία έγινε για να την παίξει η Νάντια. Ειλικρινά την βλέπω στις πρόβες και λέω, ναι λες και την περίμενε αυτό το έργο. Πραγματικά ο ρόλος και η Νάντια είχαν ένα καρμικό ραντεβού.

Το ίδιο θα πω και για τον Άκη Σακελλαρίου, τον οποίο γνώριζα πολύ λίγο. Έδωσε μια άλλη ενδιαφέρουσα διάσταση σε αυτό το ρόλο. Έσπασε λίγο αυτό το πολύ αυστηρό ύφος του Φον Τραπ. Πολλές φορές τον συμβουλεύομαι, έχοντας παράλληλα εξαιρετική παιδεία και στο τραγούδι. Ήδη έχει παίξει και σε άλλα μιούζικαλ και σε μουσικές παραστάσεις.

Την Ζέτα Δούκα δεν την γνώριζα, δεν ήξερα τη σχέση της με το είδος. Ο Ρόλος της πολλές φορές αντιμετωπίζεται ως ο ρόλος της άλλης, ομολογώ ότι έχει κάνει αυτό το ρόλο να έχει μια αυτονομία, απίστευτη παρουσία και μεγάλη συγκίνηση και μεγάλη πορεία.

Δεν θα πω πολλά ούτε για τον Αργύρη Αγγέλου. Είναι από τους πρώτους – πρώτους που συνεργάστηκα. Είναι ένας από τους καλύτερους performance να το πω., που υπάρχουν αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα. Χορεύει τραγουδάει, παίζει και εύχομαι η συνεργασία μας να συνεχιστεί και για πολλές άλλες ακόμα παραστάσεις.

Θέλω να μιλήσω και για την Μαρία Γράμψα. Θεωρώ πως είναι προς τιμήν της εταιρίας παραγωγής που πήρανε σε τέτοιο πρωταγωνιστικό ρόλο – που είναι ο ρόλος της ηγουμένης – μια κοπέλα που έχει χρόνια πίσω της το θέατρο. Κι όμως ήρθε στην οντισιόν για τις καλόγριες. Τραγούδησε το τραγούδι της Ηγουμένης και είχαμε μείνει βουρκωμένοι και ακίνητοι. Θεωρώ πολύ σημαντικό, μπροστά στο ταλέντο της και στην δυνατότητα της, χωρίς να είναι γνωστό όνομα της έδωσε ένα πρωταγωνιστικό ρόλο.

Τώρα θέλω να μιλήσω για τα δυο υπέροχα πλάσματα, που λέγονται Άννα Φιλιππάκη και Ιάσονας Μανδηλάς, που είναι η νέα γενιά του μιούζικαλ στην Ελλάδα. Με την Άννα έχω δουλέψει επίσης αρκετές φορές. Τον Ιάσονα τον είχα βάλει στο μάτι εδώ και δυο χρόνια. Όταν τους δείτε στη σκηνή θα νομίζεται ότι είστε σε παράσταση του εξωτερικού.

Για τα παιδιά που βρίσκονται πίσω μου δεν μπορώ να μιλήσω για τον καθένα ξεχωριστά. Είναι νεαρά παιδιά. Παιδιά της Λυρικής που δίνουν ένα άλλο επίπεδο στο μουσικό κομμάτι. Όσο για τους μικρούς κυρίους και κυρίες θα αφήσω να μιλήσουνε ο πατέρας και η «μητέρα» των παιδιών.»

{youtube}yiXavvAkmyA{/youtube}

Η Νάντια Κοντογεώργη, ελαφρώς συγκινημένη παίρνει δεύτερη το λόγο και μας μιλάει για το όνειρο της να παίξει κάποια στιγμή στη Μελωδία της Ευτυχίας:

«Όταν ήμουνα στην ηλικία των παιδιών, είχα δει την ταινία, είχα κάνει όνειρα. Μετά πέρασα στη σχολή του Εθνικού Θεάτρου.. έκανα ότι αντίστοιχο με το θέατρο και το μιούζικαλ. Οι φίλοι μου, μου έλεγαν που θα κάνεις μιούζικαλ στην Ελλάδα, φύγε για το εξωτερικό. Λίγα χρόνια μετά χαίρομαι πολύ η παραγωγή σκέφτηκε την Μελωδία της Ευτυχίας και χαίρομαι πολύ που Θέμις Μαρσέλλου, βρέθηκε στο δρόμο μου και ακολουθούμε αυτό το δρόμο μαζί. Το ευτυχές είναι ότι το όνειρο μου γίνεται πραγματικότητα και ακόμη πιο όμορφο απ ότι φανταζόμουνα. Είναι ιδανική συνθήκη. Είμαστε στο πιο ωραίο θέατρο της Αθήνας, σε ένα έργο που έχει γίνει από τις μεγαλύτερες παγκοσμίου επιτυχίες, με μια συγκινητική μουσική για τα παιδιά και για όλους μας, με συντελεστές που καθιστούν την Μελωδία της Ευτυχίας κυριολεκτική. Ευχαριστώ τον Φον Τραπ, Άκη Σακελλαρίου που με έκανε καλύτερη ηθοποιό, τα παιδιά που μας υπενθυμίζουν την ουσία της δουλειάς, την Ζέτα Δούκα που κάνει την πιο επιβλητική Βαρόνη, που δεν μπορούσα να φανταστώ , για τον Αργύρη Αγγέλου που χαίρομαι να μιλώ για performance …όλους που το κάνουν αυτό μαγικό. Ξέρετε όταν υπάρχει τόση πολλή λαχτάρα διάθεση και αγάπη , μαζί με παιδική αθωότητα, το αποτέλεσμα δεν μπορεί να μην είναι παραμυθένιο »

Ο Ακης Σακελλαρίου τόνισε ότι είναι ένα όμορφο ταξίδι. «Κάνω μια παράκληση σε σας τους δημοσιογράφους. Εμείς οι μεγάλοι έχουμε συγκεκριμένη λογική στα πράγματα και ακολουθούμε ένα πνεύμα περίεργο, επηρεασμένοι από τις δύσκολες καταστάσεις που ζούμε.. με σκοτούρες, άγχη κ.λ.π. Θα ήθελα να ρωτήσετε τα παιδιά τη σημαίνει γι αυτά Μελωδία της Ευτυχίας.

Γενικά όμως θέλω να πω, ότι ζούμε ένα ταξίδι μες την αθωότητα, το οποίο για μένα είναι πολύ σημαντικό.»

Η Βαρόνη Σρέιντερ, Ζέτα Δούκα, ομολόγησε ότι αρχικά όταν της προτάθηκε αυτός ο ρόλος, μέσα της η φωνής της έλεγε ΌΧΙ και το πως άλλαξε μετά γνώμη. «Γενικά θεατρικά δεν είμαι προσκείμενη τόσο θετικά όσο αφορά το μιούζικαλ. Έχω μια φοβία με το είδος αυτό. Τολμώ να πω, η φοβία έχει δημιουργηθεί από αυτά που έχω παρακολουθήσει. Τα βρίσκω πολύ ημιτελές σε σχέση με τις δουλειές που γίνονται στο εξωτερικό. Όσο περνούσαν οι μέρες όμως… Είχα πάει να συναντήσω και τη Θέμιδα, ξαφνικά αυτό το όχι, έγινε χμμ ίσως, να το δούμε γιατί όχι. Θέλω να πω , εγω σαν άνθρωπος, δεν επιλέγω να κάνω κάτι με βάσει το έργο αλλά με το ποιους συνεργάζομαι. Για μένα το κύριο κομμάτι είναι οι συνεργάτες.»

Ο Αργύρης Αγγέλου, νιώθει ότι είναι καρμικό που είναι εκεί και θα παίζει στη Μελωδία της Ευτυχίας. Ως μεγάλος πια έχει την ανάγκη όπως και όλοι μας να μας συμβαίνουν όμορφα πράγματα. Όσο μεγαλώνει έχει την Ανάγκη να λέει Ευχαριστώ «Αισθάνομαι και έχω τόσο πολύ ανάγκη να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ στη Θέμιδα Μαρσέλλου που μου έδωσε ένα ακόμα διαφορετικό ρόλο. Την ευχαριστώ ακόμα που με κάνει να μην βαριέμαι. Θέλω να πω ακόμα ένα μεγάλο ευχαριστώ στους συναδέλφους μου, που είμαι μαζί τους στη σκηνή. Κυρίως τον Άκη για την γενναιοδωρία του , τη βοήθεια του, να φτιάξουμε μαζί όλο αυτό. Την Νάντια την θαυμάζω κάθε μέρα και της λέω συνέχεια πόσο την αγαπάω για το ταλέντο της πρώτα και μετά για το πόσο εξαιρετική είναι.»

{youtube}s_FzIBg0-nA{/youtube}


Όσο για τα παιδιά τι σημαίνει Μελωδία της Ευτυχίας;;;


Για την Βικτώρια – Ρενέ Βρόνσκα – Χατζηλία, της Μπλε ομάδας που θα κάνει την Γκρέτελ η Μελωδία της Ευτυχίας είναι : «Φιλία, αγάπη, ελπίδα και χαρά.


Για την Νικολέτα Φαλτσέτα, από την άσπρη ομάδα που επίσης θα κάνει τη Γκρέτελ – η πιο μικρή απ όλους, όταν ακούει τη φράση «Μελωδία της Ευτυχίας» της αρέσει να τραγουδάει.


Για τον Δημοσθένη Γαζή, της μπλε ομάδας που θα κάνει τον Κερτ, «Μελωδία της Ευτυχίας» αισθάνομαι χαρά να είμαι μαζί με τους γονείς μου.


Για την Αλεξάνδρα Κολαίτη της άσπρης ομάδας που παίζει τη Λουίζα, Μελωδία της Ευτυχίας είναι να είναι με αυτούς τους φοβερούς φίλους που γνώρισε εδώ.


Για την Ρόζα Χριστίνα Κάβουρα της Κόκκινης Ομάδας «Μελωδία της Ευτυχίας» είναι όλα όσα αυτά που ζει με αυτούς τους υπέροχους ανθρώπους


Για την Άννα Μαρία Κόρνια, της κόκκινης ομάδας που παίζει τη Λουίζα Μελωδία της Ευτυχίας, σκέφτεται ένα κόσμο αγαπημένο χωρίς πόλεμο.


Για το Γιάγκο Τραχάνη της μπλε ομάδας που παίζει το Φρήντριχ, Μελωδία της Ευτυχίας σκέφτομαι τη χαρά την αγάπη το χορό. Όλα τα ωραία που περνάμε εδώ. Αυτό που έχουμε γίνει μια μεγάλη οικογένεια.


Για τη Δήμητρα Βλαχάκη στο ρόλο της Μπριγκίτα, Μελωδία της Ευτυχίας είναι μια ζωή γεμάτη Ειρήνη χωρίς πόλεμο.



Να τονίσουμε ότι τα παιδιά που θα παίξουν στην σκηνή είναι 18, χωρισμένα σε 3 ομάδες. Την Μπλε ομάδα την Κόκκινη και την άσπρη.

Έτσι όμορφα τελείωσε η μέρα στο Παλλάς. Με τα παιδιά να μας αποχαιρετούν με ένα όμορφα τραγούδι από την παράσταση. Ραντεβού λοιπόν στο Θέατρο Παλλάς!!

…..


Στοιχεία Παράστασης:


Μουσική: Ρίτσαρντ Ρότζερς

Στίχοι: Όσκαρ Χάμερσταϊν ΙΙ

Κείμενο: Χάουαρντ Λίντσεϊ & Ράσελ Κράουζε


Σκηνοθεσία, απόδοση κειμένου – στίχων: Θέμις Μαρσέλλου

Μουσική Διεύθυνση – Φωνητική Διδασκαλία: Γιάννης Αντωνόπουλος

Χορογραφία:Άννα Αθανασιάδη

Σκηνικά: Μαίρη Τσαγκάρη

Κοστούμια: Παναγιώτα Κοκκορού

Φωτισμοί: Κατερίνα Μαραγκουδάκη

Σχεδιασμός ήχου: Δημήτρης Καρπούζας

Video Design – προβολές: Grou3

Δάσκαλος Φωνητικής Παιδιών: Βασίλης Αξιώτης


Διανομή:


Νάντια Κοντογεώργη Μαρία

Άκης Σακελλαρίου Πλοίαρχος Φον Τραπ

Ζέτα Δούκα Βαρώνη Σρέιντερ

Αργύρης Αγγέλου Μαξ

Μαρία Γράμψα Ηγουμένη

Άννα Φιλιππάκη Λιζλ

Ιάσονας Μανδηλάς Ρολφ

Περικλής Λιανός Φραντς

Θέμις Μαρσέλλου Φράου Σμιτ

Μαρία Λυμπεράκου Αδελφή Μπέρθα, Φροϊλάιν Σβάιγκερ, Καλεσμένη

Στεφανία Χούγια Αδελφή Μαργαρίτα, Χωρική, Καλεσμένη

Χαρά Λιοπύρη Αδελφή Σοφία, Χωρική, Καλεσμένη

Εβελίνα Νικόλιζα Αδελφή Σοφία, Χωρική, Καλεσμένη

Νίκος Ιωαννίδης Χερ Ζέλλερ

Μαρία Βασιλάτου Ούρσουλα, Μοναχή

Χρυσώ Σταματοπούλου Μοναχή, Κυρία Ζέλλερ, Χωρική

Γιώργος Αβραμίδης Φον Σρέιμπερ, Χωρικός, Καλεσμένος

Γιάννης Βογιατζάκης Ελμπερφέλντ, Χωρικός, Ιερέας, Φρουρός

Νάντια Τόλιου Μοναχή, Κυρία Ελμπερφέλντ, Χωρική

Μαρσό Μούντη Δόκιμη 1, Χωρική, Καλεσμένη, Τρίο Χέρβεγκεν

Εύα Νομικού Δόκιμη 2, Χωρική, Καλεσμένη, Τρίο Χέρβεγκεν

Ελισάβετ Πετράκη Δόκιμη 1, Χωρική, Καλεσμένη, Τρίο Χέρβεγκεν

Κλωντιάννα Γιαουπλάρη Δόκιμη 2, Χωρική, Καλεσμένη, Τρίο Χέρβεγκεν


Συμμετέχουν:


Φαίη Σούκου Χωρική, Καλεσμένη, Δ.Σκηνής

Μαρία Δελετζέ Χωρική, Καλεσμένη, Τρίο Χέρβεγκεν

Θοδωρής Σουρμέλης Χωρικός, Καλεσμένος, Φρουρός

Διονύσης Σκούταρης Χωρικός, Καλεσμένος, Φρουρός



ΜΠΛΕ ΟΜΑΔΑ ΚΟΚΚΙΝΗ ΟΜΑΔΑ ΑΣΠΡΗ ΟΜΑΔΑ


Φρήντριχ Γιάγκος Τραχάνης Χρήστος Μεφσούτ-Φράντσης Δημήτρης Βανός

Λουίζα Δανάη Βασιλοπούλου Άννα-Μαρία Κόρνια Αλεξάνδρα Κολαΐτη

Κερτ Δημοσθένης Γαζής Βασίλης Πάτσης Ιάσονας Μαυρουδής

Μπριγκίτα Κάρμεν Λέμες Ρόζα Κάβουρα Δήμητρα Βλαχάκη

Μάρθα Αναστασία Γουλιάμου Μαρία Αλεξίου Νάνσυ Ματακάκη

Γκρέτελ Βικτώρια-Ρενέ Βρόνσκα – Έλσα Χώνια Νικολέτα Φαλτσέτα

Χατζηλία


Διεύθυνση Ορχήστρας Γιάννης Αντωνόπουλος


Ορχήστρα:


Ελευθερία Πολογεώργη Φλάουτο

Μαρία Συφναίου Όμποε

Μερκούριος Καράλλης Κλαρινέτο

Βασίλης Πριοβόλος Φαγκότο

Σπύρος Αρκούδης Τρομπέτα

Γιώργος Κρίμπερης Τρομπόνι

Αθανασία Γκούβερη Κρουστά

Ιάσονας Γουάστωρ Ντραμς

Ελένη Μηλαράκη Άρπα

Γεννάδιος Μπίκοφ Βιολί

Λίλια Γιουσούποβα Βιόλα

Ευγένιος-Ιωάννης Μπένσης Τσέλλο

Αποστόλης Παπαπέτρος Κοντραμπάσο


Βοηθοί σκηνοθέτη- Υπεύθυνες παιδιών: Μαρία Βασιλάτου, Μελίνα Ντούσικου,

Νεφέλη Παπαδερού, Αραξιάνα Αβακιάν



Βοηθός χορογράφου: Φαίη Σούκου

Πιάνο-Συνοδεία προβών: Ηλίας Καλούδης

Βοηθοί σκηνογράφου: Άντρια Μπάντη, Βάσια Βαπορίδου

Βοηθός ενδυματολόγου: Φωτεινή Ματζόγλου

Προγραμματιστής φώτων: Μενέλαος Ορφανός

Φροντιστήριο: Θεοδόσης Τουλούμης


Κατασκευαστής Σκηνικών: Θωμάς Μαριάς

Ζωγραφική Σκηνικών: Κλεοπάτρα Κουράκλη

Ανάγλυφες Κατασκευές : Φρέντυ Γκίζας



Φωτογραφίες: Γιώργος Καλφαμανώλης

Γραφιστικός σχεδιασμός: Ελένη Κουρκουνάκη


Πληροφορίες: 210 7475080 – 2


facebook: www.facebook.com/thesoundofmusichellas

Θέατρο Παλλάς: Βουκουρεστίου 5, Αθήνα

Παραστάσεις: Τετάρτη, Πέμπτη, Παρασκευή: 19.00, Σάββατο: 17.00 & 20.30,

Κυριακή: 18.30

Τιμές εισιτηρίων: Τετάρτη, Πέμπτη, Παρασκευή: 11 – 35 € ενήλικες & 9 – 28 € παιδιά,

Σάββατο, Κυριακή: 13 – 40 € ενήλικες & 10 – 32 € παιδιά

Κρατήσεις – αγορά εισιτηρίων:

Στο τηλέφωνο 211 1000 365 & στο www.ticket365.gr

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.