Ελληνες Καλλιτέχνες της Τζάζ…

Facebook
Twitter
LinkedIn

Πρωταγωνιστές της εγχώριας τζαζ σκηνής και ταυτόχρονα καλλιτέχνες της παγκόσμιας μουσικής πολιτείας της τζαζ θα φιλοξενήσει το «Πανόραμα Ελληνικής Τζαζ»

που θα πραγματοποιηθεί, για τέταρτη συνεχή χρονιά φέτος, στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών του Ιδρύματος Ωνάση. ια τρεις συνεχόμενες ημέρες, στις 12, 13 και 14 του μήνα η Στέγη θα πλημμυρίσει από τζαζ μελωδίες και ευφάνταστους αυτοσχεδιασμούς που θα έχουν ως βάση τους την τζαζ και θα επεκτείνονται σε ευρύτερα μουσικά μονοπάτια.

Η αυλαία θα ανοίξει την ερχόμενη Παρασκευή με τον πρωτοπόρο μουσικό της ελληνικής τζαζ σκηνής και καταξιωμένο στο εξωτερικό Φλώρο Φλωρίδη. Στη μακρά μουσική του διαδρομή, από τον ιστορικό πρώτο δίσκο μοντέρνας τζαζ του 1979 «Αυτοσχεδιάζοντας στου Μπαράκου», με τον Σάκη Παπαδημητρίου, μέχρι τις συνεργασίες του με σημαντικούς ξένους μουσικούς και τη συμμετοχή του σε μεγάλα διεθνή μουσικά φεστιβάλ, δεν έχει σταματήσει να διερευνά νέα μονοπάτια έκφρασης στη σύγχρονη μουσική.

Ο Φλώρος Φλωρίδης ίδρυσε, το 1984, το Φεστιβάλ Τζαζ και Αυτοσχεδιαστικής Μουσικής του Δήμου Θεσσαλονίκης, ανέλαβε, το 1997, την καλλιτεχνική διεύθυνση του «9 Days of Jazz» για τον Οργανισμό «Θεσσαλονίκη, Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης», οργάνωσε, το 2010 στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης τις «Μέρες Αυτοσχεδιασμού» ενώ έχει γράψει και μουσική για ταινίες, θεατρικά και χορευτικά έργα

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.