Για τους λάτρεις της 7ης τέχνης. Μουσείο Κινηματογράφου σην ΕλλάδαΤου Αλκη Φιτσόπουλου

Thumbnail (1)
Facebook
Twitter
LinkedIn

 

Αυτή είναι μία θεαματική είδηση για τους λάτρεις της 7ης τέχνης.

Δημιουργείται μουσείο κινηματογράφου στην Ελλάδα με σπάνια εκθέματα αφήγησης της εξέλιξης του σινεμά στην Ελλάδα, αλλά και το εξωτερικό.

Την επιμέλεια αυτού του μοναδικού εγχειρήματος διάδοσης του πολιτισμού ανέλαβε η η καθηγήτριας γλυπτικής της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών (ΑΣΚΤ) και μέλους του ΔΣ του Ιδρύματος Αφροδίτης Λίτη.

Το μουσείο θα λειτουργήσει στον χώρο της Ταινιοθήκης της Ελλάδος στον Κεραμεικό και θα επικοινωνεί με τις αίθουσες προβολής, δημιουργώντας μια γέφυρα του χθες των κινούμενων εικόνων με το σήμερα μίας υπερσύγχρονης, ψηφιακής αίθουσας.

Όπως αναφέρεται στην σχετική ανακοίνωση, η συλλογή του μουσείου Κινηματογράφου της Ταινιοθήκης της Ελλάδος θα περιλαμβάνει προ-κινηματογραφικές συσκευές (καρουζέλ, στερεοσκόπιο, μαγικούς φανούς) καθώς και εξοπλισμό πρώιμου και σύγχρονου κινηματογράφου (κάμερες, συσκευές καταγραφής ήχου, συσκευές προβολής) και βοηθητικό υλικό που σχετίζεται με την παραγωγή και προβολή ταινιών στην Ελλάδα και το εξωτερικό (κολλέζες βερνικιού και ταινίας, μετρητές μήκους φιλμ, αρουλέζες, μουβιόλες, τραπέζια μοντάζ).

Τα εγκαίνια συμπίπτουν με την διεξαγωγή του 12ου Φεστιβάλ Πρωτοποριακού Κινηματογράφου της Αθήνας. Το Μουσείο θα είναι ανοιχτό για το κοινό σε μέρες και ώρες που θα ανακοινωθούν σύντομα.

Άλκης Φιτσόπουλος

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.