Η Λίλα εψαχνε τον Cabu….

Facebook
Twitter
LinkedIn

Ήταν ο σιωπηλός μάρτυρας στο μακελειό που εκτυλίχθηκε στο περιοδικό Charlie Hebdo και συγκλόνισε τον κόσμο.

Η Λίλα, το κόκερ σπάνιελ,περιφερόταν μπερδεμένη και φοβισμένη γύρω από τα πτώματα των φίλων της δημοσιογράφων και σκιτσογράφων του Charlie Hebdo.Ήταν η μασκότ του προσωπικού στο περιοδικό και ένα οικείο και πολύ αγαπημένο σκυλί στους επισκέπτες.

Εκείνη την ημέρα είχε μείνει κοντά στον αγαπημένο της σκιτσογράφο Jean Cabut, γνωστός ως Cabu.Είχε φτάσει στο γραφείο με ένα μεγάλο κομμάτι ζαμπόν, δώρο για το πρώτο meeting των συντακτών του περιοδικού.

Η Λίλα έμεινε κοντά του όπως πήρε τη θέση του στο τραπέζι της αίθουσας συνεδριάσεων όπου συγκεντρώνονταν όλοι.

Σε μια συγκινητική συνέντευξη στην εφημερίδα Le Monde, η Sigolene Vinson που συνεργαζόταν με το σατιρικό περιοδικό περιέγραψε τις στιγμές που έζησαν το μοιραίο πρωινό με τη Λίλα

Οι συνάδελφοί της δολοφονήθηκαν ο ένας μετά τον άλλο. Είχε αποχωρήσει από την αίθουσα και άρχισε να πηγαίνει από το ένα γραφείο στο άλλο όταν ακούστηκαν οι πρώτοι πυροβολισμοί.

Εμφανίστηκε μπροστά της ο ένας από τους δύο ενόπλους και έστρεψε το όπλο επάνω της. Ήταν ο Said Kouachi. Τα μάτια του, όπως θυμάται, ήταν μεγάλα και σκοτεινά”Με κοίταξε στα μάτια και μου είπε “μη φοβάσαι, μείνει ψύχραιμη. Δεν θα σε σκοτώσω, δεν σκοτώνουμε γυναίκες.Αλλά σκέψου τι κάνεις. Αυτό που κάνεις είναι λάθος. Σε απαλλάσω αλλά γι’ αυτό πρέπει να διαβάσεις το κοράνι”.

Απλά του έγνεψα. Παρέμεινα κάτω μέχρι να φύγουν οι τρομοκράτες και στη συνέχεια πήγα στην αίθουσα συνεδριάσεων.

“Δεν ήμουν σίγουρη αν είχαν πραγματικά φύγει. Τότε άκουσα και τη Λίλα να έρχεται. Έψαχνε από γραφείο σε γραφείο τον αγαπημένο της και πλέον νεκρό Cabu”.

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.