Ραχήλ Μακρή: Θα κόψουμε μόνοι μας 100 δισ. ευρώ

Facebook
Twitter
LinkedIn

Στον ισχυρισμό ότι η Τράπεζα της Ελλάδος μπορεί μόνη της να κόψει 100 δισ. ευρώ προέβη η υποψήφια βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Ραχήλ Μακρή, κατά τη διάρκεια συνέντευξής της σε κανάλι της περιφέρειας όπου βάζει υποψηφιότητα. «Γιατί δεν “κόβουν” 300 δις για να μηδενίσουν και το χρέος;», αναρωτιέται, σχολιάζοντας, η ΝΔ.

Συγκεκριμένα, η κυρία Μακρή, μιλώντας σε τηλεοπτική εκπομπή του Flash Κοζάνης ήρθε σε αντιπαράθεση με ανθυποψήφιό της, αρνούμενη πως υπάρχει ενδεχόμενο να σταματήσει η χρηματοδότηση απο τους Ευρωπαίους και να επιστρέψει η χώρα στη δραχμή.

«Τι εννοείτε; Θα μας διακόψει την χρηματοδότηση η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα; Αφού δεν προβλέπεται» είπε η κυρία Μακρή. Οταν ο ανθυποψήφιός της επισήμανε ότι αυτό ακριβώς πρόκειται να συμβεί, η κυρία Μακρή συμπλήρωσε: «Δεν πειράζει. Θα ενεργοποιηθεί το emergency του ELA και θα μπορούμε να κόψουμε μόνοι μας ευρώ στην Τράπεζα της Ελλάδος μέχρι τα 100 δισ. ευρώ».

«Κάτι τέτοιο είναι πρωτοφανές» απάντησε εμβόντητος ο ανθυποψήφιός της και επέμεινε αν αυτή είναι και η θέση του κόμματός της για να λάβει την απάντηση της κυρίας Μακρή: «Δεν είναι πρωτοφανές. Προβλέπεται από τη συνθήκη της ευρωζώνης».

Από το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

 

«Ο ΣΥΡΙΖΑ δηλώνει διά στόματος της υποψήφιας βουλευτού του Ραχήλ Μακρή ότι αν σταματήσει η ρευστότητα στην Ελλάδα, θα “κόψουν” μόνοι τους 100 δις ευρώ. Γιατί δεν “κόβουν” 300 δις για να μηδενίσουν και το χρέος;».

{youtube}TS0XTV8N6NM{/youtube}

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.