Αντίστροφη μέτρηση για τις υποψηφιότητες των Οσκαρ

Facebook
Twitter
LinkedIn

Αντίστροφα μετρά το Χόλιγουντ για την στιγμή που θα ανακοινωθούν οι υποψηφιότητες για τα φετινά κινηματογραφικά βραβεία Όσκαρ.

Η φετινή κινηματογραφική «σοδειά» αποτελείται σε μεγάλο βαθμό από ταινίες βασισμένες σε πραγματικές ιστορίες: τέσσερις στις πέντε υποψήφιες για την καλύτερη δραματική ταινία στις Χρυσές Σφαίρες που απονεμήθηκαν το περασμένο Σαββατοκύριακο, φιγουράρουν και για την κατηγορία της Καλύτερης Ταινίας στα Όσκαρ.

Ανάμεσα στις ιστορικές προσωπικότητες που η ζωή τους μεταφέρθηκε στη μεγάλη οθόνη είναι ο αστροφυσικός Στίβεν Χόκιν («The Theory of Everything»), ο βρετανός μαθηματικός Άλαν Τέρινγκ («Το παιχνίδι της μίμησης» και ο Μάρτιν Λούθερ Κινγκ Τζούνιορ («Selma»).

Στα φαβορί για την κατηγορία της καλύτερης ταινίας βρίσκονται τα «Boyhood» -που απέσπασε τρεις Χρυσές Σφαίρες- και το «Birdman», ενώ στο κυνήγι του χρυσού αγαλματιδίου θα επιδοθούν τα «Το παιχνίδι της μίμησης», «Selma», «The Theory of Everything» και το « Grand Budapest Hotel».

Οι υποψηφιότητες για το πολυπόθητο βραβείο θα ανακοινωθούν σε ειδική τελετή στο Μπέβερλι Χιλς.

Στην κατηγορία του Ά Ανδρικού Ρόλου πιθανοί υποψήφιοι είναι ο Μάικλ Κίτον (Birdman), ο Μπένεντικτ Κάμπερμπατς («Το παιχνίδι της μίμησης») και ο νικητής της Χρυσής Σφαίρας Έντι Ρεντμέιν «(The Theory of Everything»). Για τον Α’ Γυναικείο ρόλο, σύμφωνα με την ιστοσελίδα Gold Derby, τις υποψηφιότητες προβλέπεται να συμπληρώσουν η Τζουλιάν Μουρ (Still Alice), η Ρις Γουίδερσπουν (Wild) και η βρετανίδα Ρόζαμουντ Πάικ («Το κορίτσι που εξαφανίστηκε»).

Όσον αφορά την πρόβλεψη για την κατηγορία της Καλύτερης Σκηνοθεσίας στη λίστα φαίνεται να μπαίνει ως φαβορί ο σκηνοθέτης του Boyhood, Ρίτσαρντ Λίνκλατερ, ο οποίος επί 12 χρόνια γύριζε την ταινία με τους ίδιους ηθοποιούς, καθώς και οι Αλεχάντρο Γκονζάλες Ινιαρίτου (Birdman) και Γουές Άντερσον («The Grand Budapest Hotel»).

Για τον Β’ Ανδρικό Ρόλο τα προγνωστικά δίνουν τον νικητή των Χρυσών Σφαιρών J.K Σίμονς («Whiplash», τον Ίθαν Χοκ για το «Boyhood» και τον Έντουαρντ Νόρτον για το «Birdman», ενώ στον Β’ Γυναικείο πιθανές υποψήφιες είναι η Πατρίτσια Αρκέτ («Boyhood») και η Έμα Στόουν («Birdman»). Η Μέριλ Στριπ, που έχει κερδίσει τρία Όσκαρ και έχει ρεκόρ υποψηφιοτήτων (18), μπορεί επίσης να βρίσκεται στη λίστα για το ρόλο της ως μάγισσα στο παραμύθι – μιούζικαλ «the Woods».

Οι υποψηφιότητες των βραβείων Όσκαρ -που επιλέγονται από 6.000 μέλη της Ακαδημίας Κινηματογράφου- θα γίνουν γνωστές στις 15.30 το μεσημέρι της Πέμπτης (ώρα Ελλάδας).

Η ψηφοφορία θα ξεκινήσει στις 6 Φεβρουαρίου και θα κλείσει στις 17 του ίδιου μήνα, ενώ η 87η τελετή απονομής θα πραγματοποιηθεί στις 22 Φεβρουαρίου στο Dolby Theatre του Χόλιγουντ.

Λίγες ώρες απομένουν μέχρι να δούμε ποιοι τελικά θα διεκδικήσουν τα πολυπόθητα αγαλματίδια…

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.