Βενιζέλος: Ο Παπανδρέου ήθελε να με προτείνει για πρωθυπουργό

Facebook
Twitter
LinkedIn
«Μεταξύ Πετσάλνικου και Παπαδήμου ο κ. Παπανδρέου μου είχε τηλεφωνήσει και μου είχε πει ότι θα προτείνει εμένα για πρωθυπουργό κι αυτό το λέω για πρώτη φορά», δήλωσε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος.
«Πώς είναι δυνατόν να προτείνεις έναν για πρωθυπουργό που σε έχει ανατρέψει;», διερωτήθηκε ο κ. Βενιζέλος, μιλώντας το πρωί στον Σκάι.
«Ο ίδιος μου ζήτησε να παραμείνω αντιπρόεδρος στην κυβέρνηση Παπαδήμου», πρόσθεσε και κατηγόρησε τον κ. Παπανδρέου ότι προχώρησε στην ίδρυση κόμματος για ένα και μόνο «καπρίτσιο».
Ανέφερε δε ότι ο κ. Παπανδρέου θα έπρεπε να επιζητεί πρώτος τη δικαίωσή του, μέσα από τις τάξεις του ΠΑΣΟΚ.
Όπως είπε ο κ. Βενιζέλος, το ΠΑΣΟΚ προτείνει, μετά τις εκλογές, να υπάρξει ευρύτερη συναίνεση, καθώς ο ίδιος δεν βλέπει αυτοδυναμία και δεν πρέπει να γίνουν δεύτερες εκλογές.
«Δε θέλουμε να είμαστε μπαστακωμένοι σε μία κυβέρνηση, δεν είμαστε οι γερμανοί φιλελεύθεροι. Αυτό που μας ενδιαφέρει είναι να είμαστε εθνικοί εταίροι, είπε και ανέφερε επίσης ότι ένα μέρος του εκλογικού σώματος του ΣΥΡΙΖΑ τον ψηφίζει για να εφαρμόσει το πρόγραμμά του, ένα άλλο όμως ψηφίζει ΣΥΡΙΖΑ, διότι ξέρει ότι δεν θα εφαρμοστούν αυτά που λέει.
«Δεν υπάρχουν γλυκαντικές ουσίες, για να ενσωματωθεί ο ΣΥΡΙΖΑ στην Ευρωπαϊκή Πολιτική», τόνισε.
Αναφερόμενος στις χθεσινές δηλώσεις του φιλανδού πρωθυπουργού που απέρριψε κατηγορηματικά τα περί κουρέματος του ελληνικού χρέους, είπε πως θα έπρεπε να πάρουμε βραβείο Νόμπελ για τον τρόπο που πετύχαμε να πείσουμε του Φιλανδούς να μας στηρίξουν».
Για τις δηλώσεις του Νίκου Παππά περί μη είσπραξης του ΕΝΦΙΑ του 2015, υποστήριξε ότι το πρώτο ερώτημα της τρόικας θα είναι από πού θα βρούμε τα χρήματα που θα χαθούν.

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.