Στρατούλης για επικουρικές συντάξεις…

Facebook
Twitter
LinkedIn

Με νέο νόμο στη Βουλή μόλις αυτή ανοίξει θα εισάγει η κυβέρνηση τα διατάγματα για τις επικουρικές συντάξεις, όπως δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Δημήτρης Στρατούλης.

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Mega, ο κ.Στρατούλης δήλωσε ότι μέχρι να ανοίξει η Βουλή θα ισχύουν οι προηγούμενες διατάξεις, ενώ τόνισε ότι το πακέτο για το νέο ασφαλιστικό είναι λιγότερο από 1 εκατ. ευρώ.

Ερωτηθείς από που θα βρεθούν οι πόροι, ο αναπλ. υπουργός απάντησε: «Περιμένουμε έσοδα από επανεκκίνηση της οικονομίας και τη χρηματοδότηση Ασφαλιστικού με τους αναγκαίους δημόσιους πόρους» και παρέπεμψε στις εκκρεμείς προγραμματικές του Αλέξη Τσίπρα, με το άνοιγμα της Βουλής.

Ο κ.Στρατούλης έκανε λόγο για συγκρότηση ενός ταμείου εθνικού πλούτου και κοινωνικής ασφάλισης, το οποίο θα χρηματοδοτείται από ένα μέρος του πλούτου της χώρας και από το ΤΑΙΠΕΔ, το οποίο καταργείται, ενώ χωρίς να υπάρχουν ιδιωτικοποιήσεις θα στηρίζει το ασφαλιστικό.

Οσον αφορά του ΕΚΑΣ, ο κ.Στρατούλης δήλωσε ότι δεν θα ισχύει τίποτα από όσα είχε συμφωνήσει ο Γκίκας Χαρδούβελης μέσω του e-mail με την τρόικα, υπογραμμίζοντας, ότι δεν θα καταργηθεί το ΕΚΑΣ, ούτε θα μειωθούν οι δικαιούχου του.

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.