Εκτακτο Γιουρογκρουπ την Τετάρτη…

Facebook
Twitter
LinkedIn

Η Ευρώπη,φοβαται το Βερολίνο και ακολουθεί εντολές…Η Ελλάδα δίνει την πιο σκληρή της μάχη… Μετά τις συναντήσεις σε Παρίση, Ρώμη, Λονδίνο και Φρανκφουρτη ήρθε η συνάντηση με τον Β. Σόιμπλε να αποδείξει ότι ενώ όλοι οι υπόλοιποι περίμεναν μια κάποια αλλαγή στάσης της Γερμανίας, το Βερολίνο επέλεξε να επαναλάβει τα δεδομένα.
Μάλιστα ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών αν και δεν αναφέρθηκε στη λέξη τρόικα, και αυτό ήταν ίσως το μόνο θετικό, μίλησε για πλήρη διαφωνία, είπε όχι σε πιθανό κούρεμα, ζήτησε συνέχιση της τήρησης του προγράμματος και συνεννόηση με ΕΚΤ, ΔΝΤ και Κομισιόν.
Επέμεινε δηλαδή στο υπάρχον πρόγραμμα, έστω και με λίγο διαφορετικά λόγια.
Μάλιστα στα σχόλια μέσω ανάρτησης που έγινε το βράδυ η Γερμανική πλευρά μίλησε για προεκλογικές υποσχέσεις της Ελλάδας που δεν πρέπει να στρέφονται εναντίον άλλων και ουσιαστικά παρέδωσε… μάθημα για το τι πρέπει να γίνει.
Η απάντηση είχε έρθει νωρίτερα από τον Α. Τσίπρα πως η χώρα παραμένει σε ευρωπαϊκή τροχιά, επιμένει στην τήρηση των δημοκρατικών κανόνων και πως δεν θα δεχθεί εκβιασμούς.
Κάπως έτσι όλα δείχνουν, παρά μια εβδομάδα έντονων διαβουλεύσεων πως όλα είναι στο μηδέν.
Οι ευρωπαίοι έστειλαν τα μηνύματά τους και τώρα φαίνεται πως περιμένουν την απάντηση μέσω των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης οι οποίες κατά πολλους ίσως θα πρέπει να προσαρμοστούν στα νέα δεδομένα.

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.