Είδαμε τον Γιάννη Χαρούλη στην «Ακτή Πειραιώς» – Όταν η παράδοση νικάει το κατεστημένο

Facebook
Twitter
LinkedIn

Της Λαμπριάνας Κυριακού

Σε αυτές τις μέρες που όλοι ακροβατούμε μεταξύ συνείδησης, λογικής και αξιοπρέπειας, υπάρχουν κάποιες μουσικές ανάσες σε αυτή τη χώρα,  που προμηνύουν την Ανάσταση. Χθες Πέμπτη –  τσικνοπέμπτη – 12 Φεβρουαρίου 2015, η Ακτή Πειραιώς, δέχθηκε στη σκηνή της έξτρα από το προγραμματισμένο του πρόγραμμα, τον Γιάννη Χαρούλη.

Έτσι, για μια τιμητική βραδιά πριν την κυκλοφορία του νέου του δίσκου(16 Φεβρουαρίου),  που φέρει τον τίτλο «Χίλια Καλώς Εσμίξαμε», που ηχογραφήθηκε από τη MINOS EMI, το Σεπτέμβριο   του 2013 από  συναυλία που έγινε στο Λυκαβηττό.

Η χθεσινή νύχτα,  ήταν  αφιερωμένη μόνο για φίλους.

Με όπλο τη  Δωρική φωνή του ο Γιάννης Χαρούλης και ασπίδα την κρητική παράδοση που τον ακολουθεί σε κάθε του βήμα,   τραγούδησε εκτός από τα δικά του κομμάτια, τραγούδια φίλων του καλλιτεχνών αλλά και τραγούδια που βγήκαν  από τις  πιο δύσκολες εποχές της Ελλάδας – τότε που η μουσική γραφόταν παράλληλα με την ιστορία.

Ο Γιάννης Χαρούλης, έχει την δυνατότητα  με τις εκτελέσεις του να συγκινεί, να  ταξιδεύει και να  συνεπαίρνει τον ακροατή του, έστω το θεατή του. Αυτό έγινε και χθες τη νύχτα. Επι δυόμιση ώρες, ακούραστος, μαζί με τους μουσικούς του,  έκαναν την Ακτή Πειραιώς σε ναό μουσικής  μυσταγωγίας.

Την ώρα που τραγουδάει τον Ακροβάτη «Για ιδέστε όλοι τον ακροβάτη που τραμπαλίζεται, για ιδέστε όλοι τον ξενομπάτη πως δε ζαλίζεται, Για ιδέστε τον ακροβάτη που κι όταν πέφτει γελά  και ποτέ δε κλαίει, ποτέ δεν κλαίει» ανεβαίνει  στη σκηνή για να τον συνοδεύσει ο καλός του φίλος και συνάδελφος, Μίλτος Πασχαλίδης.

Τον Γιάννη Χαρούλη, τίμησαν με την παρουσία τους, ο Μάκης Μάτσας, η  Μαργαρίτα Μάτσα, η Κατερίνα Παπαδοπούλου, Ο Λευτέρης Παπαδόπουλος,  η Ελεονώρα Ζουγανέλη, η Ισιδώρα Σιδέρη, ο Μίλτος Πασχαλίδης, η Ερωφίλη, ο Πάνος Μουζουράκης, ο Αλέξανδρος Εμμανουηλίδης, η Ευγενία Δημητροπούλου, η Μιρέλα Πάχου, η Ανδριάνα Μπάμπαλη, η  οικογένεια του, οι  φίλοι του,   δημοσιογράφοι, και κοινό το οποίο κέρδισε προσκλήσεις από το ραδιοφωνικό σταθμό Δίεση 101,3fm

Να τονίσουμε ότι ο Γιάννης Χαρούλης αρχίζει επίσημα, τις παραστάσεις του στην Ακτή Πειραιώς από απόψε Παρασκευή 13 Φεβρουαρίου, μέχρι τις 28 Φεβρουαρίου 2015.  Συγκεκριμένα  Πέμπτη Παρασκευή και Σάββατο… 14, 19, 20, 21,26,  27, 28}

Μαζί του επι σκηνής θα είναι, ο Κωσταντής Πιστιόλης  στα πνευστά, ο Μιχάλης Πορφύρης στο τσέλο, Παύλος Συνοδινός στην ηλεκτρική κιθάρα, ο Πάνος Τόλιος στα  τύμπανα και ο  Λευτέρης Ανδριώτης στη λύρα.

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.