Η Θεατρική Άνοιξη της Αθηναΐδας με τρεις νέες παραστάσεις

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Στη θεατρική σκηνή “Ζωή Λάσκαρη” του πολυχώρου Αθηναΐς, η Θεατρική Άνοιξη αναμένεται με μεγάλο ενδιαφέρον. Τρεις ομάδες συνεργάζονται και συστεγάζονται  σε αυτήν την εξαιρετική σκηνή και προτείνουν τρεις ενδιαφέρουσες παραστάσεις, εντελώς διαφορετικές μεταξύ τους, που σίγουρα θα συζητηθούν. Η Εταιρεία “Ασύμβατο”, σε συνεργασία με τους “Χρυσοθήρες” και την “D.A.MOVE – In-Dance-trial” συνθέτουν το εβδομαδιαίο πρόγραμμα της θεατρικής άνοιξης στην Αθηναΐδα.

Η Εταιρεία Θεάτρου “Ασύμβατο” του Γιώργου Χριστοδούλου παρουσιάζει το  έργο του Αλεξάντερ Γκέλμαν “ΠΑΡΑΠΛΕΥΡΗ ΑΠΩΛΕΙΑ”.  Δυό άνθρωποι, ο Αντρέϊ και η Νατάσα, είναι παγιδευμένοι στα θέλγητρα της εξουσίας και της άνετης ζωής που αυτή χαρίζει.  Μετά από είκοσι χρόνια γάμου, – και μετά  από ένα απρόσμενο γεγονός  –  η φαινομενικά γαλήνια ζωή τους  αναποδογυρίζει και τους αναγκάζει να έρθουν αντιμέτωποι με την πραγματικότητα, αλλά και με τον ίδιο τους τον εαυτό. Έργο  για δυο εγωιστές το χαρακτηριζει ο Γκέλμαν. Ένα παιχνίδι εξουσίας, διαπλοκής και απώλειας.


Οι “Χρυσοθήρες” παρουσιάζουν το πρωτότυπο έργο της Μαργαρίτας Γερογιάννη και του Δημήτρη Φραγκιόγλου με τον τίτλο “ΟΙ 100 ΡΟΛΟΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΠΡΟΛΑΒΑ ΝΑ ΠΑΙΞΩ”. Ο ήρωας μας (Δημήτρης Φραγκιόγλου) μετά από πολλά (λίγα;) χρόνια πορείας στο θέατρο αποφασίζει να κάνει μια παράσταση στην οποία θα ερμηνεύσει τους 100 ρόλους που δεν πρόλαβε να παίξει.  Με διάθεση αυτοσαρκασμού και μέσα από το “δράμα” ενός ηθοποιού σε υπαρξιακό πανικό, η ζωή και το θέατρο μπερδεύονται, αναμετρούνται και κονταροχτυπιούνται. Το ποιος θα κερδίσει αυτήν τη μάχη… είναι άλλη ιστορία.

Τέλος, η “D.A.MOVE – In-Dance-trial” του Γιώργου Χρηστάκη, παρουσιάζει το Χοροθέατρο ΔΑΓΙΠΟΛΗ στο έργο “ΤΟ 4ο ΣΩΜΑ”. Η ΔΑ.ΓΙ.ΠΟ.ΛΗ. είναι μια ομάδα σύγχρονου χορού, ο  πυρήνας της οποίας αποτελείται από άτομα με κινητικό πρόβλημα.  Στην ομάδα συμμετέχουν και χορευτές, μουσικοί καθώς και άλλοι επαγγελματίες, χωρίς αναπηρία. Η διάθεση για εξερεύνηση των ορίων του ανθρώπινου σώματος, της ανθρώπινης φαντασίας, της ανθρώπινης ψυχής,  αναδεικνύονται μέσα από τον αυτοσχεδιασμό και μορφοποιούνται σ’ ένα μουσικοκινητικό δρώμενο.Θεατρική Σκηνή «Ζωή Λάσκαρη»
Πολυχώρος Αθηναΐς
Καστοριάς 34-36 & Ιερά Οδός, Βοτανικός
Τηλ.: 210 3477 878
Θα ακολουθήσουν περισσότερες πληροφορίες για τις ημερομηνίες των παραστάσεων, τους συντελεστές και την προπώλησηεισιτηρίων

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.