Ολοκαυτωμα στο Μέγαρο Μουσικής…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Tο φαινόμενο του Ολοκαυτώματος στην Ευρώπη και την Ελλάδα, η μνήμη του και οι προσλήψεις του μέσα στον χρόνο, είναι το αντικείμενο της συζήτησης «Ολοκαύτωμα και μνήμη», σε εκδήλωση στις 3 Μαρτίου, στο Μέγαρο Μουσικής. τη συζήτηση που πραγματοποιείται σε συνεργασία με το Εβραϊκό Μουσείο της Ελλάδος, η ιστορικός -διευθύντρια του Εθνικού Κέντρου Ερευνών της Γαλλίας, Αννέτ Βιβιόρκα, θα εστιάσει στις εκδηλώσεις μνήμης για το άνοιγμα των στρατοπέδων του Άουσβιτς, που οργανώθηκαν στη Γαλλία την 27η Ιανουαρίου 2015-Διεθνή Ημέρα Μνήμης Θυμάτων Ολοκαυτώματος.
Θα επιχειρήσει να απαντήσει σε ερωτήματα όπως η κατάσταση σήμερα της μνήμης της γενοκτονίας των Εβραίων και τους βασικούς φορείς της, αλλά και τον τρόπο που εξελίχθηκε η μνήμη της γενοκτονίας αυτής.
Ο Μάρκ Βάιτσαμν, του Κέντρου Σίμον Βίζενταλ των ΗΠΑ, θα θίξει τα ζητήματα της άρνησης του Ολοκαυτώματος και της διαστρέβλωσης των πραγματικών διαστάσεων του γεγονότος.
Η ιστορικός Οντέτ Βαρόν-Βασάρ, θα συζητήσει για την «γενοκτονία των Ελλήνων Εβραίων και τη μνήμη της…», καθώς όπως αναφέρει «η Ελλάδα γνώρισε ένα από τα υψηλότερα ποσοστά εξόντωσης των Εβραίων σε ναζιστικά στρατόπεδα στην Ευρώπη (82,5%)».
Τη συζήτηση συντονίζει ο Σταύρος Ζουμπουλάκης, πρόεδρος του Eφορευτικού Συμβουλίου της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδος.

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.