Το Κιεβο Αντιστέκεται…Ο Ζελένσκι ζητάει πυρομαχικά και όχι την μεταφορά του

Zelenski uk 768x480
Facebook
Twitter
LinkedIn

Οι ρωσικές δυνάμεις προσπαθούν να προωθηθούν προς το κέντρο της πρωτεύουσας συναντώντας  σθεναρή  αντίσταση  από τον ουκρανικό στρατό.

Στόχος του  βομβαρδισμού είναι οι εγκαταστάσεις παραγωγής ενέργειας της Ουκρανικής πρωτεύουσας. Αλλά δυστυχώς πριν απο λίγα λεπτά , πρωϊ Σαββάτου, ήρθαν εικόνες  με βομβαρδισμένη  πολυκατοικία από ρωσικό πύραυλο με άμαχους πολίτες.

Οσοι δεν πολεμούν ,παιδια και μανάδες ,προσπθούν να σωθούν  στα τούνελ του μετρό της πόλης.

Πάνω από 50 εκρήξεις και σφοδρά πυρά πολυβόλων αναφέρθηκαν, αλλά σύμφωνα με τον Γραμματέα του ουκρανικού Εθνικού Συμβουλίου Ασφάλειας και Άμυνας Ολεκσίι Ντανίλοφ ο στρατός έχει υπό τον «έλεγχό» του την κατάσταση στο Κίεβο.

«Σταματούμε τις ορδές χρησιμοποιώντας κάθε διαθέσιμο μέσο», δήλωσε σύμφωνα με τον ουκρανικό ειδησεογραφικό ιστότοπο LB.ua. 

Ο Ουκρανός πρόεδρος Βολόντιμιρ Ζελένσκι απέρριψε πρόταση εκ μέρους της αμερικανικής κυβέρνησης να εγκαταλείψει το Κίεβο.

«Η μάχη είναι εδώ. Πυρομαχικά χρειάζομαι, όχι μεταφορά μου», ανέφερε σύμφωνα με Αμερικανό ανώτερο αξιωματούχο των υπηρεσιών πληροφοριών που έχει άμεση γνώση της συνομιλίας και χαρακτήρισε «αισιόδοξο» τον Ζελένσκι 

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.