Βρέθηκε η Εστία όπου έζησε ο Ιησούς στη Ναζαρέτ; – Τι λέει η Έρευνα

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Μπροστά σε μια τεράστια ανακάλυψη θεωρούν πως βρίσκονται οι επιστήμονες, καθώς ισχυρίζονται ότι έχουν εντοπίσει το σπίτι όπου γεννήθηκε και μεγάλωσε ο Ιησούς.

Πρόκειται για ένα σπίτι στη Ναζαρέτ, γενέτειρα του Ιησού, φτιαγμένο από λάσπη και πέτρα, το οποίο χρονολογείται στις αρχές πρώτου του αιώνα.

Το σπίτι αυτό, βρέθηκε στο επίκεντρο ήδη από το 1880, όταν καλόγριες του μοναστηρίου της Αδελφότητας της Ναζαρέτ το εντόπισαν και βάσει κάποιων δεδομένων ισχυρίστηκαν ότι ο Ιησούς είχε μεγαλώσει σε αυτό. Ωστόσο, μέχρι το 2006 δεν υπήρχε καμία επιστημονική απόδειξη που να συνηγορεί υπέρ αυτού. Τότε, ο καθηγητής αρχαιολογίας Κεν Νταρκ, του Πανεπιστημίου Reading της Βρετανίας το χρονολόγησε και αποδείχθηκε ότι όντως το κτίσμα έχει γίνει στις αρχές του πρώτου αιώνα.

Το εάν τελικά ο Χριστός είχε ζήσει σε αυτό το σπίτι δεν έχει ακόμη αποδειχθεί, ωστόσο, ο δρ Νταρκ πιστεύει σε αυτήν την εκδοχή της Ιστορίας. «Δεν μπορώ να απαντήσω από αρχαιολογικής άποψης, εάν όντως είναι αυτό το σπίτι στο οποίο μεγάλωσε ο Χριστός.Αλλά υπάρχουν αρκετές ενδείξεις», γράφει ο ίδιος στην επιστημονική επιθεώρηση Biblical Archaeology Review.

Πάντως, αρχαιολόγοι έχουν ανακαλύψει ότι αιώνες μετά τα χρόνια του Χριστού, η Βυζαντινή Αυτοκρατορία -η οποία και έλεγχε τη Ναζαρέτ έως και τον έβδομο αιώνα- διακόσμησε το σπίτι με μωσαϊκά και έχτισε από πάνω του μία εκκλησία, την «Εκκλησία της Διατροφής», για να το προστατεύει.

Σταυροφόροι που μπήκαν στους Αγίους Τόπου τον 12ο αιώνα, αναστήλωσαν την εκκλησία η οποία είχε ερειπωθεί. Πηγές Βυζαντινών και Σταυροφόρων πάντως, αναφέρουν ότι αυτό ήταν το σπίτι όπου ο Χριστός μεγάλωσε.

{youtube}zdj46eL7pMk{/youtube}

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.