Η Καριοφυλλιά Καραμπέτη στη σκηνή σε σκηνοθεσία Σταμάτη Φασουλή – «ΣΤΡΟΧΑΪΜ»

Facebook
Twitter
LinkedIn

Από τις 22 Απριλίου στο Από Μηχανής Θέατρο, η  Καρυοφυλλιά Καραμπέτη, ο Ακις Βλουτής και η Αγλαϊα Παππά, θα παρουσιάζουν το έργο του Δημήτρη Δημητριάδη Στροχάιμ, στην πρώτη τους επί σκηνής συνάντηση.

Ο Δημήτρης Δημητριάδης γοητευμένος από την παράξενη και σύνθετη προσωπικότητα του αυστροαμερικανού σκηνοθέτη και ηθοποιού Έριχ Φον Στροχάιμ, αλλά και από τις μοναδικές ερμηνείες τόσο του ίδιου όσο και της Γκλόρια Σουάνσον στην ταινία – σταθμό Η Λεωφόρος της Δύσης του Μπίλλυ Ουάιλντερ γράφει τον Στροχάιμ, ένα λυρικό κείμενο, που ξεκινά εκεί … που η ταινία τελειώνει.

Τη Νόρμα Ντέσμοντ, τον μεγαλύτερο ρόλο της ντίβας του αμερικανικού βωβού και ομιλούντα κινηματογράφου Γκλόρια Σουανσον, υποδύεται η  Καρυοφυλλιά Καραμπέτη σε μια τελευταία συνάντηση με τον Στροχάιμ που ερμηνεύει ο Άκις Βλουτής.  Τον τρίτο κομβικό ρόλο, εκείνο της Ντενίζ, της επί 20 χρόνια συντρόφου του Στροχάιμ ερμηνεύει η Αγλαϊα Παππά. Οι τρεις έξοχοι ηθοποιοί συναντώνται για πρώτη φορά επί σκηνής.

Στο Στροχάιμ ο Δημήτρης Δημητριάδης  εξερευνά μια άλλη αρχέγονη πηγή, αυτή της απαρχής του κινηματογράφου και μιας από τις εμβληματικές του μορφές, του κινηματογραφιστή και ηθοποιού Εριχ Φον Στροχάιμ. Στο έργο έχουμε την ευκαιρία να ακούσουμε ανθρώπινους και σαρκαστικούς διαλόγους περί αλήθειας και ψεύδους, πραγματικού και φανταστικού, ζωής και θανάτου. Περί τέχνης εντέλει, την μόνη διαφυγή  της ανθρώπινης ύπαρξης  σε καιρούς χαλεπούς.

Η πρεμιέρα του Στροχάιμ προγραμματίζεται για τις 22 Απριλίου.  Σημειώνεται ότι πριν την έναρξη των παραστάσεων και επί τρεις  Δευτέρες στις 30 Μαρτίου, 6 και 20 Απριλίου, στις 9.00μμ, το Από Μηχανής Θέατρο θα διοργανώσει βραδιές με την προβολή της ταινίας Η Λεωφόρος της Δύσης. Στις βραδιές αυτές οι τρεις πρωταγωνιστές Καριοφυλιά Καραμπέτη, Ακις Βλουτής και Αγλαϊα Παππά προσκαλούν σε μια συνάντηση με τον Εριχ Φον Στροχάιμ.

 

Η ταυτότητα της παράστασης

Σκηνοθεσία:  Σταμάτης Φασουλής

Σκηνικά:  Νίκος Αναγνωστόπουλος

Κοστούμια:  Ντένη Βαχλιώτη

Φωτισμοί:  Σάκης Μπιρμπίλης

Μουσική επιμέλεια:  Παύλος Η. Αγιαννίδης

Βοηθός σκηνοθέτη:  Θεοδώρα Καπράλου

 

Παραστάσεις

Τετάρτη – Πέμπτη – Παρασκευή – Σάββατο – Κυριακή 21:00

Διάρκεια: 70 λεπτά

Γενική Είσοδος: 14€ / Μειωμένο: 10€ / Ατέλεια: 5€

 

Πληροφορίες:

Από Μηχανής θέατρο

Ακαδήμου 13 Μεταξουργείο Αθήνα Τ.Κ. 104 36

Τηλέφωνα Ταμείου: (210) 5231131 εκτός ωρών ταμείου: 6957045138

Γραφείο Διεύθυνσης : (210) 5237297 Fax: (210) 5237296

Ε-mail: info@syn-epi.com

Site: www.syn-epi.com

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.