Κατρούγκαλος για Κωνσταντοπούλου: Βρίσκεται στο στόχαστρο άδικης κριτικής σχετικά με τη Χρυσή Αυγή

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Την απόφαση της προέδρου της Βουλής Ζωής Κωνσταντοπούλου για διεξαγωγή την Τετάρτη ονομαστικής ψηφοφορίας για το νομοσχέδιο για την καταπολέμηση της ανθρωπιστικής, έπειτα από αίτημα της Χρυσής Αυγής, υπερασπίστηκε ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Γιώργος Κατρούγκαλος.

Ο κ. Κατρούγκαλος, μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1, υπερασπίστηκε την κυρία Κωνσταντοπούλου λέγοντας πως «βρίσκεται στο στόχαστρο άδικης κριτικής».

«Θα πρέπει να υπάρχουν κανόνες στη Βουλή» συνέχισε ο υπουργός εξηγώντας: «Δεν μπορεί να είναι στη διακριτική ευχέρεια του εισαγγελέα άλλοτε να επιτρέπει και άλλοτε να απαγορεύει».

Υπενθυμίζεται ότι χθες, όλα ξεκίνησαν όταν η κα Κωνσταντοπούλου διάβασε τις επιστολές βουλευτών της Χρυσής Αυγής που ζητούσαν ονομαστική ψηφοφορία, ωστόσο δεν συμπλήρωναν τον απαιτούμενο αριθμό και το αίτημά τους δεν θα μπορούσε να γίνει αποδεκτό. Η πρόεδρος της Βουλής, όμως, αιφνιδίασε τους πάντες, λέγοντας πως ο κανονισμός δίνει το δικαίωμα στην πρόεδρο να κρίνει και να αποφασίζει η ίδια για το αν θα πρέπει να διεξαχθεί ονομαστική ψηφοφορία – και στη συγκεκριμένη περίπτωση έκρινε πως έπρεπε.

Τελικά, λίγο μετά η Πρόεδρος της Βουλής αναγκάστηκε να πάρει πίσω την πρωτοβουλία της να υιοθετήσει την πρόταση της Χρυσής Αυγής, αφού ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων μέσα στο Κοινοβούλιο.

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.