Ομηρία εισαγγελέα στην Τουρκία…

Facebook
Twitter
LinkedIn

Οι τουρκικές Αρχές έχουν ζητήσει από τα μέσα ενημέρωσης να διακόψουν τη ζωντανή κάλυψη από το σημείο της ομηρίας Σε εξέλιξη βρίσκονται οι διαπραγματεύσεις μεταξύ της τουρκικής Αστυνομίας και των ενόπλων οι οποίοι κρατούν όμηρο στα κεντρικά δικαστήρια της Κωνσταντινούπολης τον τούρκο εισαγγελέα που χειρίζεται την υπόθεση του Μπερκίν Ελβάν, του 15χρονου εφήβου που σκοτώθηκε κατά τη διάρκεια των αντικυβερνητικών διαδηλώσεων του καλοκαιριού του 2013.

Σύμφωνα με ανώτερους αστυνομικούς και δικαστικούς αξιωματούχους που μίλησαν στην εφημερίδα Hurriyet, οι δράστες είναι δυο, ενώ οι επαφές γίνονται μέσω διαμεσολαβητή που επέλεξαν οι ένοπλοι. Σύμφωνα με τουρκικά μέσα ενημέρωσης, οι δράστες πιστεύεται ότι ανήκουν στην ακροαριστερή τρομοκρατική οργάνωση DHKP-C.

Οι τουρκικές Αρχές ζήτησαν νωρίτερα από τα μέσα ενημέρωσης να διακόψουν τη ζωντανή κάλυψη από το σημείο της ομηρίας, καθώς στις 15:35 εξέπνευσε η προθεσμία που είχαν δώσει οι δράστες για να ικανοποιηθούν τα αιτήματά τους.

Μεταξύ άλλων, απαιτούν από τις Αρχές να ομολογήσουν ζωντανά πως είναι υπαίτιες για το θάνατο του Μπερκίν και να ασκηθούν διώξεις κατά των υπεύθυνων αστυνομικών σε «λαϊκό δικαστήριο».

Η διακοπή της δημοσιογραφικής κάλυψης σημαίνει πάντως πως υπάρχει ενδεχόμενο να ετοιμάζεται έφοδος των αστυνομικών δυνάμεων στο δικαστήριο, το οποίο έχει εκκενωθεί. Επί τόπου βρίσκονται ειδικές δυνάμεις της Αστυνομίας.

Ο 15χρονος Μπερκίν πέθανε στις 11 Μαρτίου του 2014, μετά από 269 μέρες σε κατάσταση κόμματος. Τραυματίστηκε θανάσιμα κατά τη διάρκεια των διαδηλώσεων για το Γκεζί όταν χτυπήθηκε στο κεφάλι από δακρυγόνο της Αστυνομίας.

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.