BoF: Κίνδυνος ελληνικής πτώχευσης τον Μάιο αν δεν πληρωθεί τον Απρίλιο το ΔΝΤ

Facebook
Twitter
LinkedIn

Με πτώχευση τον Μάιο κινδυνεύει η Ελλάδα εάν δεν καταβάλει τη δόση των περίπου 460 εκατομμυρίων ευρώ που οφείλει στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο στις 9 Απριλίου, σύμφωνα με έκθεση της αμερικανικής τράπεζας Bank of America – Merrill Lynch.

Η έκθεση σημειώνει πως τυχόν αποτυχία πληρωμής του Ταμείου δεν θα οδηγήσει απαραίτητα σε άμεση χρεοκοπία, καθότι οι μηχανισμοί του ΔΝΤ μπορούν να δώσουν έναν μήνα χάριτος στην κυβέρνηση.

Ωστόσο, τονίζουν οι αναλυτές, η μη πληρωμή του ΔΝΤ μπορεί να προκαλέσει αλυσίδα εξελίξεων έως τον Μάιο, καθώς με βάση τη δανειακή σύμβαση αν το Ταμείο ενημερώσει τους ευρωπαίους εταίρους για καθυστέρηση πληρωμής τότε αυτό οδηγεί σε πτώχευση και για τα δάνεια στήριξης που έχει δώσει ο μηχανισμός EFSF.

Οι αναλυτές της BoA-ML εκτιμούν πως η χώρα μας θα κατορθώσει να καταβάλει εγκαίρως τη δόση του Απριλίου στο Ταμείο, όμως προειδοποιούν πως εξίσου κρίσιμος μήνας θα είναι ο Μάιος, με δεδομένο ότι η Αθήνα θα πρέπει να πληρώσει 1 δισ. ευρώ στο ΔΝΤ, αλλά και να αναχρηματοδοτήσει έντοκα γραμμάτια που θα λήξουν.

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.