Η Βίκυ, η δικαιοσύνη και οι συνένοχοι – της Γιάννας Παπαδάκου

Facebook
Twitter
LinkedIn

γράφει η Γιάννα Παπαδάκου στο Βήμα

Η πράξη απελπισίας της Βίκυς Σταμάτη να φύγει από το Δρομοκαΐτειο με τις πιτζάμες της είναι αποτέλεσμα όχι κάποιας σκοπιμότητας, αλλά επιβεβαιώνει όσα έλεγε στους οικείους της το προηγούμενο βράδυ: Οτι δηλαδή «εγώ δεν θα πεθάνω τρελή στο Δρομοκαΐτειο». Αυτά έλεγε και στο σύζυγό της Άκη  Τσοχατζόπουλο αλλά και στον συνήγορό της Φραγκίσκο Ραγκούση.

 

 

Εκείνοι δεν την πίστευαν ώσπου έσπασε το λουκέτο της και έφυγε. Διαταραγμένη και πεισμένη ότι το σύστημα την ήθελε να πεθάνει στη φυλακή! Γιατί όμως πληρώνει και έχει καταδικαστεί η Βίκυ Σταμάτη;

Διότι σύμφωνα με την απόφαση γνώριζε ότι απολάμβανε την τρυφηλή ζωή με τον σύζυγό της από τα κλεμμένα των εξοπλιστικών. Η ποινή που επιβλήθηκε άραγε στη Βίκυ Σταμάτη είναι ανάλογη των πράξεών της; Όχι ασφαλώς!

Πολλοί άλλοι κατηγορούμενοι που διαχειρίστηκαν εκατομμύρια ευρώ είναι ελεύθεροι με εγγυήσεις πολύ λιγότερες από τις μίζες εκατομμυρίων που εισέπραξαν . Άλλοι πάλι που έφτιαξαν όλο το σύστημα ξεπλύματος του μαύρου χρήματος δεν εξέτισαν ούτε ώρα της ποινής τους στον Κορυδαλλό! Ας είμαστε ειλικρινείς και εμείς οι δημοσιογράφοι:

Η Βίκυ Σταμάτη, μητέρα και ενός ανηλίκου, κρατείται κυρίως για το life style που πρόβαλε με κάθε τρόπο πριν από τη σύλληψή της . Έχει όμως τιμωρηθεί γι αυτό και δεν είναι η Δικαιοσύνη αρμόδια να της επιδικάζει ποινή για τον τρόπο ζωής της.

Ας τελειώσει η κράτησή της, ας περιοριστεί στο σπίτι της κοντά στο παιδί της. Η Δικαιοσύνη οφείλει να είναι και ανθρώπινη αλλιώς μας θυμίζει πρακτικές Ιαβέρη. Το διακύβευμα εδώ είναι όχι για ένα καρβέλι  ψωμί αλλά για πολλά εκατομμύρια, τα οποία  δεν απήλαυσε μόνο η Βίκυ Σταμάτη αλλά και άλλοι πολλοί. Οι περισσότεροι είναι ελεύθεροι .

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.