Νεαρή ακτιβίστρια επιτέθηκε στον Μ.Ντράγκι «Τέλος στη δικτατορία της ΕΚΤ»

Facebook
Twitter
LinkedIn

Διακόπηκε προσωρινά η συνέντευξη Τύπου του Μάριο Ντράγκι στην έδρα της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας στη Φρανκφούρτη όταν νεαρή γυναίκα πήδηξε επάνω στο πόντιουμ φωνάζοντας στα αγγλικά «τέλος στη δικτατορία της ΕΚΤ». 

Πρόκειται για 21χρονη ακτιβίστρια από το Αμβούργο. Στο μεταξύ η φεμινιστική ακτιβιστική ομάδα FEMEN ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση.

Στις εικόνες φαίνεται η διαδηλώτρια να σκαρφαλώνει στο τραπέζι μπροστά στον εμβρόντητο Ντράγκι, χαρτιά να ανεμίζουν στον αέρα και η ίδια να μεταφέρεται στη συνέχεια εκτός της αίθουσας σηκωτή…

Η νεαρή, περίπου 20 ετών, «έλουσε» τον επικεφαλής της ΕΚΤ με χαρτιά και κάτι που έμοιαζε με κομφετί. Έκπληκτος ο Ντράγκι, σήκωσε τα χέρια του για να καλύψει το πρόσωπό του.

«Σταματήστε τη δικτατορία της ΕΚΤ» φώναζε στα αγγλικά.

Στο μαύρο μπλουζάκι που φορούσε η νεαρή, το όνομα της οποίας δεν έχει γίνει γνωστό, ήταν γραμμένο το ίδιο σύνθημα με διαφορετική την ορθογραφία της λέξης δικτατορία (που παραπέμπει αλλού…): «End ECB Dick-tatorship».

Η ΕΚΤ σταμάτησε την απευθείας μετάδοση της συνέντευξης Τύπου την ώρα που άνδρες της ασφάλειας άρπαξαν τη νεαρή για να την απομακρύνουν. Εκείνη πάντως πρόλαβε να σηκώσει το χέρι της και να σχηματίσει με τα δάχτυλά της το σήμα της νίκης χαμογελώντας, καθώς δύο άνδρες με γκρι κοστούμια την απομάκρυναν κρατώντας την από τα χέρια και τα πόδια.


Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.