Επιστρέφει ο Γιώργος Παπανδρέου στο ΠΑΣΟΚ;

Facebook
Twitter
LinkedIn

Για τις εξελίξεις στο ΠΑΣΟΚ μετά την έξοδο του Ευάγγελου Βενιζέλου και για τις συνθήκες που αντιμετωπίζει η κυβέρνηση Τσίπρα μίλησε, μεταξύ άλλων, ο Γιώργος Παπανδρέου στο Kρήτη TV.

Αναφερόμενος στον Ευάγγελο Βενιζέλο, ο πρώην πρωθυπουργός υποστήριξε ότι δεν τον στήριξε όταν στις Κάννες οι εταίροι αποδέχθηκαν την πρότασή του για δημοψήφισμα.

«Ο Βενιζέλος δεν με στήριξε. Συνέβαλε στην πτώση της κυβέρνησης», είπε.

Με δεδομένη την αποχώρηση Βενιζέλου, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο επανενοποίησης του χώρου.

«Σήμερα, με δεδομένη την αποχώρηση Βενιζέλου από την προεδρία του ΠΑΣΟΚ, δέχομαι ερωτήματα να ηγηθώ πρωτοβουλιών. Δεν είναι ευχάριστο ο χώρος του δημοκρατικού σοσιαλισμού να είναι κατακερματισμένος. Θεωρώ ότι η επανενοποίηση είναι απαραίτητη. Δεν είναι όμως θέμα προσώπων. Είναι θέμα αρχών».

Επιτέθηκε και στον Αντώνη Σαμαρά, λέγοντας

«Αν ο ΣΥΡΙΖΑ και η ΝΔ το 2010 είχαν στηρίξει την εθνική προσπάθεια αντιμετώπισης της κρίσης, δεν θα είχαμε χάσει πολύτιμο χρόνο και θα είχαμε καλύτερα αποτελέσματα. Δυστυχώς, ο Αντώνης Σαμαράς, αντί να συνεχίσει τις μεταρρυθμίσεις και να ολοκληρώσει το πρόγραμμα που είχε ξεκινήσει η δική μας κυβέρνηση, άρχισε να προσπαθεί να ξεφεύγει από τις υποχρεώσεις. Πέταξε την μπάλα στην επόμενη κυβέρνηση με δύσκολους όρους».

Και πρόσθεσε: «Ας σταθούμε όλοι στο ύψος των απαιτήσεων. Εμείς αυτό κάνουμε ως Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών. Βάζουμε πλάτη στη διαπραγματευτική προσπάθεια που καταβάλλεται από την κυβέρνηση».

Τέλος, κάλεσε την κυβέρνηση να πάει στο Eurogroup με σοβαρή πρόταση, προκειμένου να επιτύχει έναν έντιμο συμβιβασμό: «Θα πρέπει όμως η κυβέρνηση να αναλάβει το πολιτικό κόστος. Να πει πως δεν γίνεται να εφαρμόσει ακριβώς ή ένα πολύ μεγάλο μέρος των όσων είχε υποσχεθεί προεκλογικά».

 

 

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.