Ανδρ. Λοβέρδος: «Είμαι έτοιμος για να διεκδικήσω την ηγεσία του ΠαΣοΚ»

Facebook
Twitter
LinkedIn

Την Δευτέρα 11 Μαίου ο Ανδρέας Λοβέρδος μίλησε στους Βασίλη Χιώτη και Νότη Παπαδόπουλο για τα εσωκομματικά, το συνέδριο και τη διαπραγμάτευση Για τις διαπραγματεύσεις και τη συμφωνία

«Από αυτά που διαβάζουμε και ακούμε, υπάρχουν δύο εκδοχές: ή στα βράχια ή ένα πρόγραμμα, mail Χαρδούβελη συν 4 με 4,5 δις – αν δεν είναι και παραπάνω – επιπρόσθετα μέτρα. Σε αυτά διαβάζουμε πχ, ότι μέσω ανθρωπιστικής κρίσης που λέει η κυβέρνηση, διαλέγουν μέτρα, τα οποία αυξάνουν τον ΦΠΑ στα τρόφιμα και τον μειώνουν στα αυτοκίνητα. Αν είναι έτσι, να ρωτήσετε την κυβερνητική πλειοψηφία τι θα κάνει, πού ήξερε υποτίθεται προ των εκλογών και μετά τις εκλογές τον κ. Βαρουφάκη, λαλίστατο που τον άκουσα και πάλι σήμερα να πηγαίνει στο Eurogroup. Ρωτήστε αυτούς και μετά ρωτάτε και εμάς.

Έχουμε πάρει μια απόφαση, την εξέφρασε ο κος Βενιζέλος, ότι εμείς δεν θα διευκολύνουμε την κυβέρνηση ούτε θα την στηρίξουμε. Εμείς είχαμε μια διαφωνία με τους εταίρους που αφορούσε περίπου σε 2 δις και τώρα ακούμε ότι η συμφωνία πρέπει να εμπεριέχει και την κάλυψη όλων των ελλειμμάτων πού προέκυψαν από το Δεκέμβριο και μετά που ο ΣΥΡΙΖΑ μας έριξε στις εκλογές. Αυτό το επιπλέον, είναι μέτρα. Εμείς, στα 2,5 δις, δεν μπορούσαμε να βρούμε εύκολα μέτρα. Τώρα εδώ, ήρθαν με άλλο μυαλό, με άλλα πράγματα στο κεφάλι τους, που απεδείχθησαν όλα ότι ήταν ανύπαρκτα. Τώρα είναι επαίτες χρημάτων που δικαιούμασταν, βάσει της συμφωνίας του Φεβρουαρίου του 2012 και έχουν βρεθεί με το ένα χέρι ως ζητιάνοι να ζητάνε χρήματα για την καθημερινότητα και να προβλέπουν ένα πρόγραμμα με κάποια δις παραπάνω βάρη για τον ελληνικό λαό. Αφού τα ξέρανε, είναι 162 βουλευτές, ας τα ψηφίσουν κιόλας, λέω εγώ. Όταν θα’ρθει η συμφωνία στο τραπέζι και τη δουν κι αυτοί κι εμείς.»

Για το συνέδριο του ΠΑΣΟΚ και το ενδεχόμενο υποψηφιότητάς του για την ηγεσία

«Σόου και να θέλαμε να κάνουμε, δεν μπορούμε, γιατί δεν έχουμε ούτε ένα ευρώ. Σήμερα έχουμε μία συνεδρίαση, για να δούμε πόσα θα μας κοστίσει το συνέδριο και πού μπορούμε να βρούμε αυτά τα χρήματα. Στο τέλος του Σαββάτου, δηλαδή της δεύτερης και ουσιαστικότερης μέρας του συνεδρίου, δεν θα ψηφίσουμε εκεί όσοι είμαστε με τα χέρια μας. Άλλα θα πάμε σε μια κάλπη και θα ψηφίσουμε σε μια κόλλα Α4, η οποία θα εμπεριέχει όλα τα διλήμματα που θα έχουν τεθεί. Για τη δομή του κόμματος, για τον πολιτικό προσανατολισμό, για τις συμμαχίες του, θα ψηφίζουμε με την ταυτότητά μας, ρίχνοντας σε μια κάλπη με εφορευτική επιτροπή, μια σελίδα Α4.
Ο αρχηγός θα είναι στις 14 Ιουνίου. Μια βδομάδα μετά το συνέδριο. Υποψηφιότητες θα τεθούν στο συνέδριο και είναι υποψήφιος εκείνος πού θα έχει καταθέσει 240 υπογραφές συνέδρων. Ακόμα δεν έχουν βγει οι σύνεδροι, βγαίνουν στις 24 του μηνός, άρα όποιος από εμάς επιθυμεί, θα το κάνει εκεί. Εγώ είμαι έτοιμος, είμαι πανέτοιμος, είμαι εδώ και καιρό έτοιμος, αλλά δεν έχουν βγει ακόμα οι σύνεδροι για να έχω 240 υπογραφές και να σας το πω. Όλα αυτά θα γίνουν τις επόμενες 15 μέρες.»

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.