Βούτσης στον Αντ1: Η κυβέρνηση δεν σχεδιάζει δημοψήφισμα ή εκλογές

Facebook
Twitter
LinkedIn

Η Ελλάδα στοχεύει σε μια συμφωνία με τους διεθνείς πιστωτές της και δεν σχεδιάζει δημοψήφισμα ή πρόωρες εκλογές, ξεκαθάρισε ο υπουργός Εσωτερικών Νίκος Βούτσης.

 

«Εργαζόμαστε προς την επίτευξη ενός έντιμου συμβιβασμού» δήλωσε ο κ. Βούτσης στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1 και πρόσθεσε πως «δεν είναι στα άμεσα σχέδιά μας αυτή τη στιγμή μια προσφυγή σε δημοψήφισμα ή εκλογές».

Παράλληλα, ξεκαθάρισε ότι «καμία συμφωνία δεν θα υπάρξει μέχρι την τελική συνολική συμφωνία του Ιουνίου», ενώ υπονόησε την ύπαρξη σχεδίου Β.

Ωστόσο επισήμανε ότι «κανένα φύλλο συκής» δεν θα παραχωρηθεί στους δανειστές, δηλαδή ότι η ελληνική κυβέρνηση δεν είχε συγκεκριμένα μέτρα ή μεταρρυθμίσεις. Ό, τι άλλο θα αφορά πολιτικούς δικούς τους σκοπούς.

Ο Νίκος Βούτσης προανήγγειλε νομοσχέδιο που θα έρθει τις επόμενες μέρες, θα είναι εισπρακτικό αλλά θα λειτουργεί «μεροληπτικά υπέρ των αδυνάτων». Οι επενδύσεις περιμένουν ουρά, τόνισε ο υπουργός, ενώ υποστήριξε ότι «δεν πιστεύουν» οι δανειστές την αποδοτικότητα των μεταρρυθμίσεων που προτείνει η κυβέρνηση.

«Στα πλεονάσματα θα κριθεί όλη η συμφωνία, δεν θα αποδεχθούμε πλεονάσματα του 2,5% και 3%», είπε. Τόνισε μάλιστα ότι θα ήταν «θρυαλλίδα η εμμονή των εταίρων σε υπέρογκα πλεονάσματα».

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.