Η Δικαιοσύνη άργησε 15 χρόνια…

Facebook
Twitter
LinkedIn

σχόλιο της Γιάννας Παπαδάκου

Κορυφαία ΚΑΙ Ιστορική Η κατάθεση ΤΟΥ πρώην πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη ΓΙΑ ΤΑ εξοπλιστικά ΣΤΟ Πενταμελές Εφετείο Αθηνών το πρωί Της Τετάρτης. Μόνο που ο διάλογος του με τον Άκη Τσοχατζόπουλο έμοιαζε βγαλμένος από ταινία κατασκοπευτικού θρίλερ. «Στο υπουργείο σου έγιναν τα μύρια όσα και συ δεν το ανέφερες »είπε καυστικά ο Κ Σημίτης απευθυνόμενος στον Άκη. Εκείνος νωρίτερα φώναξε: “Δεν υπάρχουν μίζες”! Η πρόκληση έφερε και την αντίδραση.

Και όμως στις αρχές της δεκαετίας του 2000, οι εφημερίδες και οι δημοσιογράφοι που κάναμε πραγματική ερευνητική δημοσιογραφία καταγγέλαμε, φωνάζαμε για το προφανές: Ο πλούτος και η πολυτελής ζωή του υπουργού Άμυνας ήταν ενδεικτικές και χωρίς κανένα έρεισμα στο πόθεν έσχες του.Τα στοιχεία ήρθαν λίγο αργότερα να επιβεβαιώσουν τις κραυγές. Και ήρθαν όλα από το εξωτερικό τη Γερμανία και τη Ρωσία. Κανένας Έλληνας εισαγγελέας δεν παρενέβη αυτεπάγγελτα πλην του σημερινού οικονομικού Εισαγγελέα Παναγιώτη Αθανασίου που έψαξε με χίλια εμπόδια την υπόθεση … Χωρίς βοήθεια με ελάχιστη συμπαράσταση.

Η κατάθεση Σημίτη ήταν και μια ιδιότυπη μορφή κάθαρσης για τα εκατομμύρια ευρώ που φαγώθηκαν Και εκείνος και ο Ευάγγελος Βενιζέλος είπαν ότι λυπούνται για τις αθλιότηυσς για τις μίζες. Η συγνώμη ήταν κυρίως ιστορική και πολιτική.

Η Δικαιοσύνη πάντως δεν έκανε την αυτοκριτική της. Διότι άργησε τουλάχιστον 15 χρόνια.Όχι μόνο την κλήση του πρώην πρωθυπουργού, αλλά κυρίως τη διερεύνηση των σκανδάλων. Κάλλιο αργά παρά ποτέ. Αλλά να γίνει αυτή τη φορά σωστά!

ΤΟ ΒΗΜΑ

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.