Ο Ταγματάρχης δεν έπεισε τη Ζωή

Facebook
Twitter
LinkedIn

«Εμένα δεν με πείσατε». Με αυτή τη φράση επέλεξε η Πρόεδρος της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου να διατυπώσει την αντίθεσή της στην υποψηφιότητα του Λάμπη Ταγματάρχη για τη θέση του Διευθύνοντος Συμβούλου της ΕΡΤ.

Για τον Διονύση Τσακνή διατύπωσαν θετική γνώμη 9 βουλευτές, αρνητική 4 και παρών 2

Για τον Λάμπη Ταγματάρχη διατύπωσαν θετική γνώμη 7 βουλευτές, αρνητική 5 και παρών 3.

Αφού τόνισε ότι ο Λάμπης Ταγματάρχης δεν την έπεισε με τις απαντήσεις του, η Ζωή Κωνσταντοπούλου δήλωσε «παρών» σε ό,τι αφορά την τοποθέτησή του στη θέση του διευθύνοντος συμβούλου της ΕΡΤ.

Σε ό,τι αφορά τον Διονύση Τσακνή, διατύπωσε θετική γνώμη για το πρόσωπό του, «με χαρά και τιμή», όπως είπε, καθώς σημείωσε ότι δεν διατηρεί την παραμικρή επιφύλαξη ότι «θα καταβάλετε κάθε προσπάθεια για να είναι επιτυχημένο το νέο κεφάλαιο της ΕΡΤ».

Η πρόεδρος της Βουλής τόνισε απευθυνόμενη στον κ. Ταγματάρχη ότι του αναλογούσαν περισσότερα από όσα έπραξε για το «μαύρο» της ΕΡΤ, σημείωσε ότι είχε ενημερώσει για τη διαφωνία της για την επιλογή του τόσο τον πρωθυπουργό όσο και τον αρμόδιο υπουργό, Νίκο Παππά, ενώ κατέληξε ότι ελπίζει να τη διαψεύσει ο κ. Ταγματάρχης.

«Όχι» είπε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Ραχήλ Μακρή, στα πρόσωπα του κ. Ταγματάρχη και της κυρίας Παπακωνσταντίνου.

«Ναι» στον Διονύση Τσακνή είπαν 9 βουλευτές (8 του ΣΥΡΙΖΑ και ο Νίκος Νικολόπουλος εκ μέρους των ΑΝΕΛ), όπως και στον Μιχάλη Γρηγορίου και τον Νίκο Τρανό. Επίσης 8 βουλευτές τάχθηκαν υπέρ της υποψηφιότητας της Ελισάβετ Παπακωνσταντίνου.

Αρνητική γνώμη εξέφρασαν για όλα τα πρόσωπα ο Γιάννης Τραγάκης και ο Χαράλαμπος Αθανασίου (ΝΔ), ενώ δεν καταγράφηκαν οι θέσεις του Βαγγέλη Μεϊμαράκη και της Όλγας Κεφαλογιάννη, οι οποίοι δεν παρίστατο στην τελική φάση της γνωμοδότησης και παρά το γεγονός ότι ο κ. Τραγάκης είχε δηλώσει νωρίτερα για το κόμμα του «ψηφίζουμε αρνητικά».

Αρνητική ήταν η θέση και του Μιχάλη Αρβανίτη (ΧΑ) και Γιάννη Δριβελέγκα (ΠΑΣΟΚ). «Παρών» δήλωσαν ο Σπύρος Λυκούδης από το Ποτάμι και ο Ιωάννης Γκιόκας από το ΚΚΕ.

Τι είπαν Τσακνής – Ταγματάρχης

«Εδώ είμαστε για να μας κρίνετε και να μας αντικαταστήσετε αν δεν κάνουμε αυτά που λέμε», είπε ο προτεινόμενος για τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου της ΕΡΤ Λάμπης Ταγματάρχης.

Ο υποψήφιος για την προεδρία της ΕΡΤ Διονύσης Τσακνής κατά την τοποθέτησή του χαρακτήρισε «τιμητική» για τον ίδιο την πρόταση και εξήγησε ότι αποδέχτηκε την πρόταση «ως μια ουτοπική πρόκληση που βαρύνεται από το παγκοσμίως πρωτοφανές πραξικόπημα του Ιουνίου του 2013».

Ο κ. Τσακνής είπε ότι «το νέο ΔΣ πρέπει να βρει τρόπο να αποκαταστήσει το περί δικαίου αίσθημα» και μεταξύ άλλων προανήγγειλε ότι «κανένας διπλοθεσίτης δεν θα υπάρξει στην ΕΡΤ τη στιγμή που υπάρχουν 1,5 εκατ. άνεργοι» καθώς και «κανένα μπιλιέτο υπουργού θέλω να πιστεύω ότι θα φτάσει στο γραφείο μου αλλά και να φτάσει θα έχω ένα μεγάλο καλάθι των αχρήστων» δεσμευόμενος για την ανεξαρτησία της ΕΡΤ και σημειώνοντας «δεν θα είμαι ένας πρόεδρος που θα φροντίζω να περνάει η γραμμή της κυβέρνησης».

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.