Κύπρος: Στρατιώτης της Χεζμπολάχ συνελήφθη με ποσότητα-μαμούθ νιτρικής αμμωνίας

Facebook
Twitter
LinkedIn

Στέλεχος της στρατιωτικής πτέρυγας της Χεζμπολάχ με διασυνδέσεις με τον ανώτατο ηγέτη της στο Λίβανο, Χασάν Νασράλα, είναι ο σιιτικής καταγωγής 26χρονος Λιβανέζος που τελεί υπό κράτηση σε σχέση με την υπόθεση της ανακάλυψης δυο τόνων νιτρικής αμμωνίας, στο σπίτι που διέμενε στη Λάρνακα, σύμφωνα με τον Φιλελεύθερο.

Ο 26χρονος, όπως και τα πλείστα μέλη της στρατιωτικής πτέρυγας της Χεζμπολάχ, εκπαιδεύτηκε στην Περσία στα τάγματα των «Φρουρών της Επανάστασης» και ήταν άτομο με έντονη απέχθεια προς το Ισραήλ -όπως και τα πλείστα μέλη της οργάνωσης, ειδικά της στρατιωτικής πτέρυγας.

Σύμφωνα με πηγές των Αρχών Ασφαλείας, αυτή ήταν η πληροφορία που έφτασε στις μυστικές Υπηρεσίες της Δημοκρατίας για τον 26χρονο Λιβάνιο, κάτοχο καναδικού διαβατηρίου, που έφτασε στο νησί μας πριν από δέκα σχεδόν μέρες και οδήγησε την Αστυνομία προληπτικά στο σπίτι του για να ελέγξει τον συγκεκριμένο αλλοδαπό.

Όταν στις 5:00 περίπου το απόγευμα οι αστυνομικοί έφτασαν στην οδό Μαρίας Ιορδανίδου στους Αγίους Αναργύρους και βάσει εντάλματος ζήτησαν να ερευνήσουν τη διώροφη οικία, μόνο τότε ανακάλυψαν τους δυο τόνους νιτρικής αμμωνίας. Δηλαδή μιας καυστικής χημικής ουσίας που από μόνη της αποτελεί χημικό λίπασμα για γεωργικούς σκοπούς, αλλά όταν αναμιχθεί με άλλα υλικά, αποτελεί εκρηκτική ύλη υψηλής ισχύος.

Ο εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας, Ανδρέας Αγγελίδης, χαρακτήρισε την υπόθεση «αρκετά σοβαρή» και όπως είπε στο σπίτι του εντοπίστηκαν 420 κιβώτια τα οποία περιέχουν περίπου 67 χιλιάδες συσκευασίες νιτρικής αμμωνίας.

Τόνισε ακόμη, ότι ο ύποπτος κατά την ανάκρισή του, προέβαλε κάποιους ισχυρισμούς, οι οποίοι διερευνώνται. Ερωτηθείς σχετικά με την αμμωνία, ο 26χρονος επικαλέστηκε άγνοια και ανέφερε πως δεν γνώριζε γιατί ο αλλοδαπός ιδιοκτήτης της κατοικίας την είχε αποθηκεύσει εκεί. Με βάση αυτή τη δήλωση του υπόπτου, ανέφερε αρμόδια πηγή, η Αστυνομία αναζητεί τον αλλοδαπό ιδιοκτήτη της κατοικίας, αλλά απέφυγε να αναφέρει αν αυτός αναζητείται στην Κύπρο ή στο εξωτερικό.

Αναφορικά με το κατά πόσον η Αστυνομία ενδεχομένως να έχει αποτρέψει μια τρομοκρατική ενέργεια, ο κ. Αγγελίδης αρκέστηκε να επαναλάβει τα περί της σοβαρότητας της υπόθεσης, σημειώνοντας ότι οι έρευνες βρίσκονται ακόμη σε αρχικό στάδιο.

Πηγές: Φιλελεύθερος, ΑΜΠΕ

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.