Ο Λευκός Οικος φοβαται την αστάθεια στη διεθνή οικονομία…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Σε συμφωνία μεταξύ Αθήνας και δανειστών της πριν την 30η Ιουνίου, οπότε λήγει η παράταση του ευρωπαϊκού προγράμματος βοήθειας, ευελπιστεί ο Λευκός Οίκος, ώστε να αποτραπεί η αστάθεια στη διεθνή οικονομία σύμφωνα με την Καθημερινή. Μάλιστα, ο αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα φαίνεται ότι επέστρεψε ενθαρρυμένος από τη Γερμανία, όπου συζήτησε το θέμα στο G7.

Όπως επισήμανε ο εκπρόσωπος Τύπου του Λευκού Οίκου Τζος Ερνεστ, «η αμερικανική κυβέρνηση είναι ενθαρρυμένη από το γεγονός ότι όλοι δείχνουν να αναγνωρίζουν ότι μία επίλυση της κατάστασης πριν από την προθεσμία είναι προς το συμφέρον όλων των μερών των διαπραγματεύσεων. Ελπίζουμε λοιπόν να επιτύχουν».

Ο κ. Ερνεστ ερωτήθηκε αν μία ελληνική χρεοκοπία θα είχε επιπτώσεις στην αμερικανική οικονομία, ένα ενδεχόμενο τη σημασία του οποίου είχε μειώσει η επικεφαλής του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ την περασμένη εβδομάδα. Όπως απάντησε, «ανησυχούμε για τις επιπτώσεις που θα είχε μία ελληνική χρεοκοπία στην ευρύτερη διεθνή οικονομία. Τα πράγματα που συντείνουν στην αστάθεια στη διεθνή οικονομία συχνά έχουν επιπτώσεις στην αμερικανική οικονομία».

Σύμφωνα μάλιστα με τον αμερικανό εκπρόσωπο, αυτός είναι και ο λόγος του αμερικανικού ενδιαφέροντος για το θέμα. Όπως δήλωσε, «γι’ αυτό βλέπετε την εμπλοκή του υπουργείου Οικονομικών των ΗΠΑ, που προσπαθεί να φέρει τους Έλληνες και τους εταίρους τους μαζί ώστε να λύσουν τις διαφορές τους με έναν τρόπο που δεν συντείνει στην αστάθεια είτε στην Ευρωπαϊκή είτε στην παγκόσμια οικονομία. Ο πρόεδρος μάλιστα είχε την ευκαιρία να το συζητήσει λίγο στο G7».

Ερωτηθείς αν ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας έχει προσκληθεί να επισκεφθεί το Λευκό Οίκο, ο κ. Ερνεστ είπε ότι δεν έχει κάτι σχετικό να ανακοινώσει.

Πηγή: http://www.skai.

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.