Η Vodka Grexit είναι έτοιμη να κυκλοφορήσει στη Γερμανία

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Το Grexit είναι πλέον μια πραγματικότητα για τη Γερμανία, όπου θα κυκλοφορήσει σε περίπου δέκα ημέρες και θα απευθύνεται στους λάτρεις της βότκας και όχι μόνο. 

Η συνεχής ενασχόληση των πολιτικών, των μέσων ενημέρωσης και των αγορών με την πιθανότητα εξόδου της Ελλάδας από την ευρωζώνη αποτέλεσε την έμπνευση για έναν γερμανό επιχειρηματία, ο οποίος ετοιμάζεται να προωθήσει στην αγορά αλκοολούχο ποτό με την ονομασία Grexit.

«Αυτήν την περίοδο εκτυπώνουμε τις ετικέτες για να βγάλουμε το λικέρ στην αγορά, σε καμιά δεκαριά ημέρες» εξήγησε στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο επιχειρηματίας Ούβε Ντάλχοφ από το Χαμ.

Το ποτό θα περιέχει βότκα και λεμόνι, θα είναι 16 βαθμών και θα πωλείται σε μικρές φιάλες. Οι ετικέτες του διακρίνονται επίσης από γερμανικό χιούμορ: θα εικονίζουν τον πρωθυπουργό της Ελλάδας Αλέξη Τσίπρα και τον υπουργό Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη να τσουγκρίζουν γελώντας τα ποτήρια τους.

«Θέλαμε να κάνουμε σάτιρα»

Πάνω από τα κεφάλια τους, με φόντο μια ευρωπαϊκή σημαία, θα τους παρακολουθεί σκυθρωπή η καγκελάριος της Γερμανίας Ανγκελα Μέρκελ. Το κόστος του Grexit παραμένει αδιευκρίνιστο.

Ο Ντάλχοφ φρόντισε να κατοχυρώσει την εμπορική ονομασία Grexit τον περασμένο Ιανουάριο .

«Θέλαμε να κάνουμε σάτιρα. Εδώ και πέντε χρόνια το μόνο που γίνεται είναι να μετατίθεται χρονικά το ελληνικό πρόβλημα. Εγώ προσωπικά πιστεύω ότι μια έξοδος της Ελλάδας από την ευρωζώνη θα μπορούσε να αποτελέσει μια νέα αφετηρία για τους Ελληνες, αφού αυτοί είναι οι περισσότερο χαμένοι» από την κρίση, υποστήριξε ο επιχειρηματίας.

Σε κάθε περίπτωση, ο Ντάλχοφ δεν θα μπορεί να γεμίσει τις φιάλες του με ούζο: βάσει της ευρωπαϊκής νομοθεσίας, το αγαπημένο ποτό των Ελλήνων μπορεί να παράγεται μόνο στην Ελλάδα

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.