Τελεσίγραφο δέκα ημερών από τη ΔΕΗ στα ναυπηγεία Νεώριο Σύρου

Facebook
Twitter
LinkedIn

Δέκα ημέρες προθεσμία έως τις 2 Ιουλίου έδωσε η ΔΕΗ στα ναυπηγεία Νεωρίου Σύρου προκειμένου να ρυθμίσουν τις οφειλές που έχουν απέναντί της, συνολικού ύψους 1,5 εκατ. ευρώ.

Διαφορετικά, θα τους κόψουν και πάλι το ρεύμα. Σημειώνεται ότι η ΔEH είχε προχωρήσει σε ιδιαίτερα ευνοϊκή ρύθμιση προς την εταιρεία για εξόφληση των οφειλών της σε 60 μηνιαίες δόσεις, συμφωνία την οποία τα ναυπηγεία, συμφερόντων Ταβουλάρη, δεν τήρησαν.

Ετσι τους έκοψε το ρεύμα, που επανασυνδέθηκε μετά από παρέμβαση Λαφαζάνη, και τώρα απειλεί να τους το ξανακόψει.

Σύμφωνα με τα όσα κατήγγειλε πρόσφατα ο Π. Λαφαζάνης, τα Ναυπηγεία Νεωρίου έχουν φτάσει να οφείλουν στη ΔΕΗ 1,5 εκατ. ευρώ, ενώ την ίδια στιγμή εκτελούν σημαντικές εργασίες με πλοία, εισπράττοντας χρήματα, δείγμα ότι έχουν την οικονομική δυνατότητα να ρυθμίσουν την οφειλή τους.

Στο μεταξύ ολοκληρώνεται την επόμενη εβδομάδα η μετάπτωση από το παλαιό στο καινούργιο λογισμικό σύστημα της ΔΕΗ, το “SAP”. Στην πράξη αυτό σημαίνει ότι οι υπηρεσίες της ΔΕΗ θα μπορούν να ξεκινήσουν ελέγχους και διασταυρώσεις σε όσους χρωστούν και ανάλογα να τους κόβουν το ρεύμα.

Το “SAP” εντάσσεται στο νέο μοντέλο διαχείρισης των ανεξόφλητων λογαριασμών που προωθεί η νέα διοίκηση της εταιρείας, και το οποίο έχει δύο όψεις. Η μία αφορά τις περισσότερες δόσεις και μικρότερες προκαταβολές και η άλλη τις αποκοπές ρεύματος και τις δικαστικές προσφυγές για τους “μπαταχτσήδες” καταναλωτές οι οποίοι συστηματικά δεν πληρώνουν τις οφειλές τους.

Με την εγκατάσταση του νέου ηλεκτρονικού συστήματος εξυπηρέτησης πελατών “SAP”, η ΔΕΗ θα μπορεί να διασταυρώνει στοιχεία που θα “βεβαιώνουν” ποιος είναι ο “πλούσιος” και ποιος ο “φτωχός” κακοπληρωτής.

 

Βέβαια το όλο εγχείρημα μόνο εύκολο δεν είναι, αφού χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή ώστε να μη γίνουν λάθη.

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.