Τσακαλώτος: Για πρώτη φορά οι εταίροι δεσμεύονται για αναδιάρθρωση του χρέους

Facebook
Twitter
LinkedIn

Μέχρι πριν από λίγους μήνες οι εταίροι δεν συζητούσαν καν το θέμα της αναδιάρθρωσης του χρέους, αλλά με την συμφωνία που επιτεύχθηκε έχουμε μία σαφή δέσμευσή τους ότι θα συζητηθεί το θέμα μετά την πρώτη αξιολόγηση, δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος, μιλώντας στη Βουλή, στο πλαίσιο της συζήτησης του νομοσχεδίου για τα προαπαιτούμενα που προβλέπει η συμφωνία που επιτεύχθηκε στη σύνοδο κορυφής της ΕΕ.

Ανέφερε ακόμα ότι το νομοσχέδιο οδηγεί σε απλοποίηση του φορολογικού συστήματος, ενώ για τον φόρο στα νησιά επισήμανε ότι η αλλαγή στο καθεστώς ΦΠΑ στα απομακρυσμένα νησιά του ανατολικού Αιγαίου θα γίνει μετά το τέλος του 2016.

«Είναι μία δύσκολη συμφωνία που μόνο ο χρόνος θα δείξει αν είναι οικονομικά βιώσιμη. Υπάρχουν και υφεσιακά μέτρα που, υπό όρους, αν λυθεί το πρόβλημα του χρέους και υπάρχει επενδυτικό πρόγραμμα, αν ο κόσμος το δει από την αισιόδοξη πλευρά ότι έφυγε το grexit για πάντα, μπορεί να δώσει ανάπτυξη. Αυτή τη συμφωνία θα τη δούμε μετά τη διαπραγμάτευση σε 3-4 εβδομάδες που θα ολοκληρωθεί και θα έχουμε το τελικό κείμενο. Τότε, με νηφαλιότητα, θα μπορούμε να την κρίνουμε και προπάντων με γνώμονα τη μεσαία τάξη που έχει υποφέρει πολύ», δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών, απευθυνόμενος στους βουλευτές που συμμετέχουν στην κοινή συνεδρίαση των αρμόδιων επιτροπών που συζητούν το νομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα μέτρα της συμφωνίας

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.