Συζητείται στη Βουλή το δεύτερο πακέτο προαπαιτουμένων

Facebook
Twitter
LinkedIn

Ξεκίνησε σε κοινή συνεδρίαση των τεσσάρων επιτροπών της Βουλής η συζήτηση του νομοσχεδίου με το δεύτερο πακέτο προαπαιτουμένων μέτρων της συμφωνίας της συνόδου κορυφής των Βρυξελλέων.

Το νομοσχέδιο εισάγεται ως κατεπείγον ενώ ο γενικός γραμματέας της κυβέρνηση, Σπύρος Σαγιάς στο εισαγωγικό του σημείωμα προς την πρόεδρο της Βουλής ζητάει η συζήτηση και η ψήφιση να έχει ολοκληρωθεί στις 22 Ιουλίου.

Το δεύτερο πακέτο προαπαιτουμένων αριθμεί 1.000 σελίδες εκ των οποίων οι περισσότερες έχουν να κάνουν με την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, ενώ οι υπόλοιπες αφορούν τον νέο κώδικα ποινικής δικονομίας.

Μετά τη συνεδρίαση των Επιτροπών και χωρίς να έχει προσδιοριστεί από την πρόεδρο της Βουλής ανώτατο χρονικό όριο κατάθεσης έκθεσης θα ακολουθήσει η Διάσκεψη των Προέδρων και στη συνέχεια η εισαγωγή του νομοσχεδίου στην Ολομέλεια.

Παραμένει ωστόσο άγνωστος ο χρόνος κατά τον οποίο θα αρχίσει η συζήτηση στην Ολομέλεια αλλά και η ώρα της ψηφοφορίας και δεν είναι λίγοι εκείνοι που φοβούνται ότι η Ζωή Κωνσταντοπούλου θα επιχειρήσει να πάει τη συνεδρίαση «στις καθυστερήσεις».

Την ίδια ώρα, το μέγαρο Μαξίμου αγωνιά για τις απώλειες στην ψηφοφορία ενώ στόχος παραμένει η διατήρηση τουλάχιστον 120 εδρών ώστε να κερδιθεί χρόνος εν όψει εξελίξεων σε όλα τα επίπεδα.

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.