Στ. Θεοδωράκης:Η κυβέρνηση να ζητήσει παράταση μνημονίου

Facebook
Twitter
LinkedIn

Το ευρώ δεν είναι απλά ένα νόμισμα, είναι η καρτα για ισότιμη συμμετοχή στην ευρωπαϊκή ενοποίηση, τόνισε ο Σταύρος Θεοδωράκης επικεφαλής του Ποταμιού, συμπληρώνοντας ότι οι σχέσεις με τους ευρωπαίους εταίρους πρέπει να διέπονται από αμοιβαία αλληλεγγύη και σεβασμό.

«Οι έλληνες υπουργοί δεν είναι σταυροφόροι, ας κατέβουν από τα άλογά τους» σημείωσε.

Ο ίδιος κάλεσε τους Γερμανούς να πάψουν να επικαλούνται μονότονα το «υπάρχουν συμφωνίες», αλλά και την ελληνική πλευρά να μην επικαλείται τη λαϊκή εντολή, καθότι και οι υπόλοιπες χώρες έχουν λαϊκή εντολή.

Πρότεινε στην κυβέρνηση να ζητήσει παράταση, ώστε να πάρουμε τις δόσεις που η χώρα έχει ανάγκη.

«Πείτε το παράταση, πείτε το και συμφωνία-γέφυρα. Πείτε το και Ρόζα Λούξεμπουργκ. Εμείς θα το στηρίξουμε» είπε χαρακτηριστικά.

«Δεν βρισκόμαστε στην αρχή της Μεταπολίτευσης και ο κ. Τσίπρας δεν είναι ο Καραμανλής που γύρισε από το Παρίσι» τόνισε, καλώντας την κυβέρνηση να αποφύγει την ρητορική του μίσους. «Η Δημοκρατία δεν αποκαταστάθηκε επειδή κερδίσατε τις εκλογές» είπε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα, ζήτησε από την κυβέρνηση να μην ποινικοποιεί την πολιτική ζωή με συζήτησεις για «προδότες και αντιστασιακούς», όπως τόνισε.

«Να αποφύγει η κυβέρνηση τη ‘μετριοκρατία’» συνέχισε, προτείνοντας μάλιστα σε όλα τα κόμματα που έχουν δικαίωμα -βάσει νόμου- να αποσπάσουν δημόσιους υπαλλήλους, να αποσπάσουν λιγότερους από όσους δικαιούνται.

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.