Κυπριακά ακούσματα στον Πύργο του Οθέλλου παρουσία των δύο ηγετών

Facebook
Twitter
LinkedIn

Παραδοσιακή κυπριακή μουσική θα απολαύσουν απόψε στον Πύργο του Οθέλλου ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης και ο Τουρκοκύπριος ηγέτης Μουσταφά Ακιντζί σε ακόμη μια κοινή τους κοινωνική εμφάνιση.

Αυτό ανακοίνωσε χθες, Δευτέρα, μετά τη συνάντηση των δύο ηγετών ο Ειδικός Σύμβουλος του ΟΗΕ για την Κύπρο Έσπεν Μπαρθ Έιντε.

Οι δύο ηγέτες είχαν προσκληθεί από την Τεχνική Επιτροπή για τον Πολιτισμό, η οποία συστάθηκε πρόσφατα με στόχο να προβάλλει και να διευκολύνει την οργάνωση πολιτιστικών εκδηλώσεων που θα φέρουν τις δυο κοινότητες πιο κοντά.

Όπως δήλωσε στο ΚΥΠΕ η εκπρόσωπος της ε/κ πλευράς στην Επιτροπή Ανδρούλλα Βασιλείου, η συναυλία πραγματοποιείται σήμερα, Τρίτη, στις 21.00 με τη συμμετοχή του μουσικού σχήματος «Κυπρογένεια» που αποτελείται από Ελληνοκύπριους καιΤουρκοκύπριους μουσικούς και θα διαρκέσει περίπου 1 ώρα 20 λεπτά.

Σύμφωνα με την ίδια, «το μήνυμα είναι πολύ καθαρό. Είναι ένα μουσικό σχήμα το οποίο αποτελείται από μέλη και των δύο κοινοτήτων. Η μουσική που θα παίξουν είναι παραδοσιακή κυπριακή μουσική αλλά με μοντέρνους ήχους και θέλουν να δείξουν με αυτό τον τρόπο πόσα κοινά στοιχεία έχει η κουλτούρα μας, η μουσική μας».

Η είσοδος θα είναι ελεύθερη, με μέγιστη χωρητικότητα τα 700 άτομα. Για μετάβαση στη συναυλία θα υπάρχουν λεωφορεία τόσο από τη Λευκωσία όσο και από τη Λεμεσό. Από τη Λεμεσό θα ξεκινήσουν από τον Αγ. Γεώργιο της Χαβούζας στις 6.30 μμ και από τη Λευκωσία η ώρα 7 μμ από το Κέντρο Χειροτεχνίας.

Ο Πύργος του Οθέλλου είναι το μεγαλύτερο έργο που ολοκλήρωσε μέχρι σήμερα η Τεχνική Επιτροπή για την Πολιτιστική Κληρονομιά. Οι εργασίες ξεκίνησαν το καλοκαίρι του 2014 και ολοκληρώθηκαν φέτος.

Το έργο χρηματοδοτήθηκε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή σε συνεργασία με το Αναπτυξιακό Πρόγραμμα των Ηνωμένων Εθνών [UNDP], με συνολικό κόστος εργασιών επείγουσας αποκατάστασης €1,025 εκ.

 

ΚΥΠΕ

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.