Νέος καλλιτεχνικός διευθυντής του ΚΘΒΕ ο Γιάννης Αναστασάκης

Facebook
Twitter
LinkedIn

Ο ηθοποιός και σκηνοθέτης κ.Γιάννης Αναστασάκης αναλαμβάνει τη θέση του καλλιτεχνικού διευθυντή του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος, μετά την αποδοχή της παραίτησης του κ. Γιάννη Βούρου από τον αν. Υπουργό Πολιτισμού κ. Νίκο Ξυδάκη.

Γεννημένος το 1964 στη Θεσσαλονίκη, ο κ. Αναστασάκης σπούδασε κλασική φιλολογία στα Ιωάννινα και θέατρο στη Δραματική Σχολή του θεάτρου στο οποίο τώρα αναλαμβάνει καλλιτεχνικός διευθυντής. Είναι ιδρυτικό μέλος της Θεατρικής Συντροφιάς Πανεπιστημίου Ιωαννίνων (ΘΕΣΠΙ, 1983) και του Θεατρικού Οργανισμού «ΣΤΙΓΜΗ» (1995). Εχει εμφανιστεί σε αμέτρητες θεατρικές παραστάσεις ελληνικού και ξένου ρεπερτορίου, πολλές από τις οποίες σκηνοθέτησε ο ίδιος.

Χαρακτηριστική μορφή και του κινηματογράφου, ο κ. Αναστασάκης έχει παίξει εκτός άλλων στις ταινίες «Εφήμερη πόλη» του Γ. Ζαφείρη, «Μαχαιροβγάλτης» του Γ. Οικονομίδη και προσφάτως, στην τελευταία ταινία του Τ. Μπουλμέτη «Νοτιάς» που θα δούμε στις αίθουσες στη νέα κινηματογραφική σεζόν.

Η απόφαση για τον διορισμό του κ. Αναστασάκη πάρθηκε από τον Υπουργό Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Αριστείδη Μπαλτά και τον κ. Ξυδάκη και ανακοινώθηκε την Τετάρτη 19 Αυγούστου.

Στη θέση της Αναπληρώτριας Καλλιτεχνικής Διευθύντριας τοποθετείται η ηθοποιός του Κ.Θ.Β.Ε. κυρία Μαρία Τσιμά.

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.