Ο Αλητάκος… και ο ψευτάκος…

Facebook
Twitter
LinkedIn

Της Δήμητρας Γκουντούνα

Άκου να δεις, εμείς είμαστε οικογενειάρχες. Πάμε στην εκκλησία, κοιτάμε τη δουλειά μας, με τις οικονομίες μας φροντίσαμε τα παιδιά μας να πάνε σε καλά σχολεία και κρατήσαμε και ένα ευρώ για να πάνε μετά στο εξωτερικό να δούνε άσπρη ημέρα.

 

Εμείς  είμαστε νοικοκυραίοι  φροντίζουμε τους γύρω μας. Αυτή η έρημη η γραμματέας μου  που είναι χωρισμένη και μεγαλώνει το παιδί της την φροντίζω. Είναι η αλήθεια ότι με ξεκουράζει κάποιες ώρες την εβδομάδα ,αλλά  και εγώ κάτι  παραπάνω βάζω στον μισθό της. Α εγώ είμαι καλός οικογενειάρχης, δεν δίνω δικαιώματα και την γυναίκα μου πάνω από το κεφάλι μου. Εγώ δεν είμαι σαν τον απέναντι που αντί να κοιτάξει τα παιδιά του και την δουλειά του μου κατεβαίνει κάθε τόσο σε πορείες…  Και ολο ζητάει μια καλύτερη ζωή… Αλλά δεν φταίει αυτός ,εκείνος ο Αλητάκος φταίει που του έδωσε σημασία και του έταξε ότι μπορεί να γίνει σαν και εμένα… Μα μπορεί  αυτός να πάει σε ιδιωτικό νοσοκομείο; Εγώ δούλεψα για να κάνω  ένα ευρώ. Να πληρώσει κυρία μου και να δώσει τα 5 ευρώ να πάει στο ράντζο… Άκου να δεις εμείς είμαστε  νοικοκυραίοι και αυτόν τον Αλητάκο τον τυλίξαμε σε μια κόλα χαρτί.

Πήγε να ξεσηκώσει τον κόσμο να του δώσει όνειρο και ελπίδα, τον λαουτζίκο ντε..Πήγε να τα βάλει με τους νοικοκυραίους .Και δεν φαντάσθηκε ότι εμείς σε δυο ημέρες θα σηκώσουμε τα λεφτά μας ,αυτά που είχαμε δηλαδή  για τα τρέχοντα. Τους κόπους μας τους είχαμε βγάλει έξω… και οι ‘φίλοι’ μας  από το εξωτερικό βοήθησαν να κλείσουν οι τράπεζες ,γιατί  εδώ που τα λέμε μας είχε τρελάνει  με τους συνταξιούχους και τους συνταξιούχους και τους δημόσιους υπαλλήλους ο Αλητάκος. Χα Χα οι πρώτοι που την πλήρωσαν. Ψευτράκος σας λέω…Τον αναγκάσαμε και πήγε να διαπραγματευτεί  17 ώρες και του είπαμε όλοι εμείς οι νοικοκυραίοι  μη τυχόν γυρίσεις χωρίς να έχεις υπογράψει… Ωραία  6 μήνες μ΄ εκείνον τον Βαρουφάκη  κάνατε την Ευρώπη άνω κάτω,  παρ΄ολίγον να σηκώσετε  όλη την Ευρώπη  στο πόδι. Τι με νοιάζουν  εμένα οι εξώσεις  που γίνονται στην Ισπανία ;; Εδώ ξέχασα, τις αυτοκτονίες που γίνανε στην Ελλάδα. Και δεν θέλω να τις θυμάμαι. Εδω ο Αλητάκος μου έφερε  Γ μνημόνιο και το ψήφισα. Οπότε ψηφίστε ένα κόμμα που ξέρει να χειρίζεται τα μνημόνια όπως  κάνατε από το 2009.Γιατί ο Αλητάκος είναι και αιθεροβάμων και μπορεί  να γλυτώσει και κάποιες βουρδουλιές  από την ράχη  αυτού του λαουτζίκου… Άκου έδωσε 100 δόσεις για να πληρώσουν, δάνεια και εφορία. Δηλαδή σηκώθηκαν τα κολοκύθια  να χτυπήσουν τον μανάβη.

Άκουσον, άκουσον :   Μου ζητάει να πληρώσω εγώ την εφορία που έχω τόσους εργαζόμενους στη δούλεψη μου και να αποπληρώσω τα θαλασσοδάνεια που έκανα τις επιχειρήσεις μου. Σας λέω ο νοικοκύρης  στείλτε τον στον Καιάδα και αφήστε τον με τους συνταξιούχους στις ουρές των τραπεζών.

Εμείς θα τους δώσουμε όλη τους την σύνταξη στο χέρι …ξέρεις τι είναι 300 ευρώ την σήμερον ημέρα; Και χάρη θα τους κάνουμε ,στο κάτω κάτω οδεύουν προς τον Κύριο, όπως είχε πει το 2012 ενας υπουργός μας. Άντε πια με τους αλήτες και το λαουτζίκο .Ας πάω στην εκκλησία ν΄ ανάψω και κανένα κεράκι  να βοηθήσει ο Θεός να καθαρίσουν και οι παραλίες  απ΄ αυτούς  που «ξεβράζονται»  στις ακτές μας  άντε να κάνουμε και κάνα μπάνιο.

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.