Στη Λαϊκή Ενότητα προσχώρησε ο Γ. Ρωμανιάς

Facebook
Twitter
LinkedIn

Στη Λαϊκή Ενότητα προσχώρησε ο πρώην γενικός γραμματέας Κοινωνικών Ασφαλίσεων Γιώργος Ρωμανιάς.

Να σημειωθεί ότι ο κ. Ρωμανιάς παραιτήθηκε εχθές επισήμως από τη θέση του γενικού γραμματέα Κοινωνικών Ασφαλίσεων με επιστολή που απέστειλε στον υπουργό τονίζοντας μεταξύ άλλων πως του είναι «αδύνατο να παραμείνει στη θέση του μετά την ψήφιση των δύο μνημονιακών νομοθετημάτων».

«Επέλεξα να προσχωρήσω στη Λαϊκή Ενότητα με συγκεκριμένη αιτιολόγηση αυτής της απόφασής μου. Θα πω τρία στοιχεία: Το πρώτο είναι ότι διέκρινα, όπως όλοι διακρίνατε ότι κανείς από τους βουλευτές που ανήκουν στη Λαϊκή Ενότητα δεν έχει ψηφίσει ποτέ κανένα μνημόνιο. Κανείς δεν υποτάχθηκε από τους βουλευτές αυτούς, όλοι έμειναν πιστοί στη συνείδησή τους. Οφείλουμε λοιπόν όλοι να συμπαρασταθούμε σε αυτόν τον αγώνα, των οποίο κάνουν», σημείωσε ο κ. Ρωμανιάς μετά τη συνάντησή του με τον Παναγιώτη Λαφαζάνη.

«Το δεύτερο χαρακτηριστικό στοιχείο, που αναφέρεται στον τομέα της δραστηριοποίησής μου, είναι ο τομέας της κοινωνικής ασφάλισης. Το τρίτο μνημόνιο, οι δύο νόμοι συγκεκριμένα ο Ν. 4334/2015 και ο Ν. 4336/2015, σαν συνέχεια των δύο προηγούμενων μνημονίων, δημιούργησαν μία απίστευτη βαρβαρότητα στον τομέα της κοινωνικής ασφάλισης, και κυριολεκτώ όταν το λέω αυτό, ο κόσμος θα το αντιληφθεί στη συνέχεια. Αυτή η βαρβαρότητα, η οποία έχει απ’ όλα μέσα, έχει μείωση των συντάξεων, κύριων και επικουρικών. Μάλιστα, ειδικά για τις επικουρικές οδηγεί στη σταδιακή κατάργησή τους. Έχει αυξήσεις των ασφαλιστικών εισφορών, έχει τερατώδεις αυξήσεις στα όρια ηλικίας, έχει περιορισμούς στην κρατική χρηματοδότηση. Κυρίως δηλαδή οδηγεί στην ολοσχερή κατεδάφιση της κοινωνικής ασφάλισης. Αυτή τη βαρβαρότητα οφείλουμε όλοι να βοηθήσουμε να την ανατρέψουμε», πρόσθεσε.

Και το τρίτο στοιχείο -τόνισε ο κ. Ρωμανιάς- είναι ότι μαζί με τον Δημήτρη Στρατούλη στο υπουργείο Εργασίας, «το τελευταίο εξάμηνο που παραμείναμε, παρά το μικρό χρονικό διάστημα, επιτελέσαμε και έχουμε να επιδείξουμε, και ο καθένας μπορεί να το δει, πολύ μεγάλο έργο. Αναφέρω συγκεκριμένα τους δύο νόμους, το Ν. 4321 και το Ν. 4331, με τους οποίους δώσαμε λύση σε πάνω από τριάντα ζητήματα, που αφορούν μεγάλες κοινωνικές ομάδες και τα οποία χρόνιζαν από δεκαετίες».

«Εκτός από αυτό έχουμε να επιδείξουμε και συγκεκριμένες νομοθετικές πρωτοβουλίες, τις οποίες καταθέσαμε στη Γραμματεία της Κυβέρνησης, τις οποίες δεν προχώρησε. Στη συνέχεια αναφέρομαι στην κατάργηση της ρήτρας μηδενικού ελλείμματος στις επικουρικές συντάξεις, αναφέρομαι στην κατάργηση της εφαρμογής συγκεκριμένων διατάξεων του Ν. 3863/2010 και του Ν. 3865/2010, τις οποίες εμείς προωθήσαμε και τις οποίες η Γενική Γραμματεία της Κυβέρνησης δεν κατέθεσε στη Βουλή και δεν προωθήθηκαν. Αυτό είναι το έργο, το οποίο θέλουμε να συνεχίσουμε. Να ανατρέψουμε το έργο της βαρβαρότητας στην κοινωνική ασφάλιση και να συνεχίσουμε τη δουλειά μας. Έκρινα ότι μόνο μέσω της Λαϊκής Ενότητας μπορούμε να επιτύχουμε αυτούς τους δύο σκοπούς. Και θεώρησα υποχρέωσή μου να συμβάλλω, με όσες δυνάμεις διαθέτω, σε αυτή την προσπάθεια», κατέληξε.

Από τη μεριά του, ο Παναγιώτης Λαφαζάνης επισήμανε στις δηλώσεις του μετά τη συνάντηση των δυο αντρών ότι είναι ιδιαίτερη τιμή για τη Λαϊκή Ενότητα και για τον ίδιο προσωπικά και για τον Δημήτρη Στρατούλη, “ότι ο Γιώργος Ρωμανιάς αποφάσισε να συμμετάσχει στον αγώνα που δίνουμε ενόψει των εκλογών ενάντια στα μνημόνια και για να αλλάξουμε την πορεία αυτής της χώρας”.

«Ο Γιώργος Ρωμανιάς δεν χρειάζεται συστάσεις. Είπα ότι είναι ιδιαίτερα τιμητικό για μας ότι έρχεται να μας στηρίξει, γιατί ο ίδιος είναι ένας αγωνιστής πρώτα απ’ όλα της δημοκρατίας. Είναι ένας αγωνιστής για τις εργασιακές σχέσεις και τα εργασιακά δικαιώματα. Και κυρίως είναι αγωνιστής για τη δημόσια και κοινωνική ασφάλιση. Ο Γιώργος Ρωμανιάς έχει μια παράδοση αγώνων για τη δημόσια, κοινωνική ασφάλιση δεκαετιών. Έχει άριστες γνώσεις, είναι άριστος γνώστης όλων των θεμάτων και πτυχών της κοινωνικής ασφάλισης», συμπλήρωσε.

Και κατέληξε: «Ο Γιώργος Ρωμανιάς είναι ένα στολίδι για την παράταξή μας. Θα είμαστε συμμαχητές, ο αγώνας μας είναι ωραίος, είναι δίκαιος αγώνας, και πιστεύουμε ότι θα επισφραγιστεί με μια μεγάλη νίκη».

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.