Καμμένος: Θα εφαρμοστεί η απόφαση του ΣτΕ για τις Ένοπλες Δυνάμεις

Facebook
Twitter
LinkedIn

Για την άμεση εφαρμογή της απόφασης του Συμβουλίου της Επικρατείας αναφορικά με τις περικοπές στους μισθούς του προσωπικού των Ενόπλων Δυνάμεων δεσμεύτηκε ο υπουργός Άμυνας και πρόεδρος των ΑΝΕΛ Πάνος Καμμένος, κατά την ομιλία του στη συζήτηση επί των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης, την Τρίτη στη Βουλή.

Υποστήριξε, μάλιστα, ότι «τα χρήματα έχουν αποδεσμευτεί από εξοπλισμούς και βρίσκονται στο υπουργείο Οικονομικών προκειμένου να πληρωθούν τα εν ενεργεία αλλά και εν αποστρατεία στελέχη».

Εξήγγειλε, επίσης, την καταβολή επιδόματος παραμεθορίου σε όσους υπηρετούν σε παραμεθόριες περιοχές, ενώ δήλωσε ότι μελετάται η πιθανότητα καθιέρωσης νέου ειδικού μισθολογίου για το προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων, αλλά και η εθελοντική στράτευση των γυναικών.

Επιπλέον, έχει δρομολογηθεί η αναθεώρηση του θεσμικού πλαισίου για την υπηρεσιακή κατάσταση, την ιεραρχία και τις προαγωγές, καθώς και τις μεταθέσεις και τις τοποθετήσεις στελεχών σε θέσεις ευθύνης, ενώ θα καθιερωθεί νέο θεσμικό πλαίσιο για την επαγγελματική εξέλιξη των υπαξιωματικών και θα θεσπιστεί η καθορισμένη διάρκεια της θητείας των αρχηγών των Γενικών Επιτελείων (δύο συν ένα έτη).

Παράλληλα, σε συνεργασία με το υπουργείο Υγείας μελετάται να δίνεται η δυνατότητα σε οπλίτες γιατρούς να υπηρετούν ταυτόχρονα με τη θητεία τους και το αγροτικό τους σε απομακρυσμένες περιοχές.

«Το μείζον ζήτημα για εμάς είναι η ασφάλεια του έλληνα πολίτη και του ελληνικού έθνους. Η ασφάλεια της χώρας είναι ζήτημα εθνικό και υπεράνω κομματικών επιδιώξεων» τόνισε ο κ. Καμμένος, επισημαίνοντας πως αποτελεί προτεραιότητα για την κυβέρνηση η διαφύλαξη της εθνικής ασφάλειας στη Θράκη, στο Αιγαίο και στην Ανατολική Μεσόγειο.

«Επιμένουμε στην Ανατολική Μεσόγειο γιατί εκεί έχουμε τα ενεργειακά μας συμφέροντα, εκεί έχουμε την προτεραιότητα της οριοθέτησης της ΑΟΖ και από εκεί μπορούμε να εγγυηθούμε την ασφάλεια του κυπριακού ελληνισμού» υπογράμμισε.

«Έχουμε εθνικά θέματα, η επιτυχής αντιμετώπιση των οποίων απαιτεί σταθερότητα, αποφασιστικότητα, συνέχεια, αλληλοκατανόηση και συναίνεση. Η καλλιέργεια πνεύματος διχασμού, εσωστρέφειας και μεμψιμοιρίας υπονομεύει τους εθνικούς μας στόχους και προσβάλει την εθνική ομοψυχία» συνέχισε.

 

Υπογράμμισε, επίσης, πως η κυβέρνηση θα πρέπει να πάρει θεσμικά μέτρα «με τα οποία θα αποδείξουμε στον λαό ότι είμαστε έτοιμοι να αλλάξουμε τα πράγματα στη χώρα, όπως ο ίδιος ο λαός έδωσε εντολή».

 

Στο σημείο αυτό ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ ζήτησε την αλλαγή του νόμου περί ευθύνης υπουργών.

 

Τέλος, κάλεσε τους βουλευτές να δώσουν ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση, προκειμένου να συνεχίσει το έργο που ξεκίνησε πριν μερικούς μήνες, υπογραμμίζοντας πως «στόχος μας είναι η έξοδος της χώρας από την πολιτική της ύφεσης, της λιτότητας και της ανεργίας».

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.