Χωρίς διαρροές από τον ΣΥΡΙΖΑ η ψήφιση των προαπαιτούμενων

Facebook
Twitter
LinkedIn

Δεύτερη ψήφο εμπιστοσύνης αναμένεται να λάβει η κυβέρνηση, αφού το πολυνομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα, που θα κατατεθεί σήμερα, Δευτέρα, στη Βουλή και με το οποίο θα ανοίξει ο δρόμος για την εκταμίευση της δόσης των 2 δισ. ευρώ προς τη χώρα, αναμένεται να ψηφιστεί χωρίς διαρροές από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ. 

Αυτό προκύπτει και από το κλίμα που επικράτησε στη διήμερη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, αφού δεν παρατηρήθηκαν εντάσεις ή διαφωνίες. Μοναδική εξαίρεση η αντιπαράθεση του πρώην με τον νυν υπουργό Παιδείας με αφορμή το νομοσχέδιο Μπαλτά, το οποίο αποφασίστηκε να συζητηθεί αναλυτικώς στην Πολιτική Γραμματεία από κοινού με τον Τομέα Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ.

Η συζήτηση του νομοσχεδίου, που θα πρέπει να ψηφιστεί από την Ολομέλεια της Βουλής το αργότερο ώς το Σάββατο, θα αρχίσει στις αρμόδιες επιτροπές την Τρίτη.

Στη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος το απόγευμα (17:30) της Δευτέρας, ο Αλέξης Τσίπρας αναμένεται να επαναλάβει ότι η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να εφαρμόσει το πρόγραμμα και, συνεπώς, δεν νοούνται δισταγμοί ή αμφιθυμίες στη στάση βουλευτών για ρυθμίσεις που έχουν συμφωνηθεί και προβλέπονται ρητά από το νέο πρόγραμμα.

Επιπλέον, όπως αναφέρουν τα Νέα, ο πρωθυπουργός θα υπενθυμίσει ότι στόχος της κυβέρνησης είναι η εφαρμογή του λεγόμενου «παράλληλου προγράμματος» σε ορίζοντα τετραετίας.

Για τον Αλέξη Τσίπρα άμεση προτεραιότητα αποτελεί η ολοκλήρωση της πρώτης αξιολόγησης, καθώς αυτή η διαδικασία αποτελεί τον σταθμό για την αντιστροφή της ύφεσης και την επανεκκίνηση της οικονομίας.

Προτεραιότητα αποτελεί και το θέμα του χρέους, όμως ο πρωθυπουργός δεν βιάζεται να προσδιορίσει τους όρους της διαπραγμάτευσης καθώς αντιλαμβάνεται ότι όλα θα κριθούν από τη συνέπεια της κυβέρνησης στην υλοποίηση της συμφωνίας.

 

Π.Ρήγας: Δεν θα υπάρξει πρόβλημα

 

«Δεν είναι βαρίδια οι διαφορετικές απόψεις και προσεγγίσεις στο κόμμα» δήλωσε ο νέος γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτης Ρήγας, μιλώντας στον ραδιοσταθμό «Παραπολιτικά».

 

Υπογράμμισε ότι «το κόμμα είναι δημοκρατικό και γίνεται κάθε φορά προσπάθεια να υπάρχουν συμπτώσεις απόψεων», ενώ συμπλήρωσε πως «όλοι οι σύντροφοι θα συνεισφέρουν στο πολιτικό πλαίσιο που έχει καθοριστεί».

 

Εκτίμησε ότι δεν θα υπάρξει πρόβλημα με την ψηφοφορία του πολυνομοσχέδιου με τα προαπαιτούμενα στη Βουλή, ενώ σε ό,τι αφορά το ΦΠΑ 23% στην ιδιωτική εκπαίδευση είπε πως είναι προφανές πως η κυβέρνηση έχει παγώσει το μέτρο και προσπαθεί να βρει ισοδύναμα.

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.