“Πρίγκιπας και Φτωχός” η παράσταση που θα κλέψει τις καρδιές των μικρών μας φίλων

Facebook
Twitter
LinkedIn

της Λαμπριάνας Κυριακού

Το παιδί είναι σαν  σφουγγάρι.  Απορροφά  όλα τα ερεθίσματα  που δέχεται και  δεν πρέπει να αγνοούμαι οι μεγάλοι τον τρόπο που του τα προσφέρουμε.


Μια καλή παιδική παράσταση λοιπόν,   που αγγίζει με τόση ομορφιά την καρδιά του παιδιού, χωρίς φαντάσματα και ψευδαισθήσεις –  που παίζει με την αλήθεια την ανθρώπινη την γήινη –  είναι η νέα παιδική παράσταση της Κέλλυς Σταμουλάκη «Πρίγκιπας και Φτωχός» που έκανε πρεμιέρα χθες Κυριακή στη νέα θεατρική σκηνή «Αβάκιο» στην Ιερά Οδό.

Φίλοι, γνωστοί καλλιτέχνες αλλά και μικρά παιδιά, ήταν παρών στην πρεμιέρα της παράστασης, παίρνοντας πρώτοι, την γλυκιά γεύση που αφήνει αυτή η συναρπαστική  παράσταση. Μίμης Πλέσσας, Λουκίλα Καρρέρ, Νικολέτα Βλαβιανού, Σπύρος Μπιμπίλας, Μάκης Δελαπόρτας, Μάρκος Σεφερλής, Μέμος Μπεγνής, Βασίλης Λέκκας, Πένυ Παπουτσή, Δημήτρης Γιώτης, Νικόλας Μπράβος.

Οι παραστάσεις της Κέλλυς Σταμουλάκη είναι από αυτές που εντυπωσιάζουν μικρούς και μεγάλους. Είναι παραστάσεις που είναι  καθαρά εκπαιδευτικές –  χιουμοριστικές –   και απευθύνονται από τη νηπιακή ηλικία μέχρι την εφηβική, έως μπορώ να πω  παραστάσεις που μπορούν να παρακολουθήσουν και οι μεγάλοι. Ξέρει το αντικείμενο της. Ο συγγραφικός της οίστρος έχει ως στόχο, να ταξιδέψει το παιδί στον κόσμο τους,  με ζωντανή μουσική, σωστό λόγο και έκφραση, όπως επίσης  να του χορδίσει την ευαισθησία του αλλά και τη δυναμικότητα του.

Η μουσική του Λαυρέντη Μαχαιρίτσα, ντύνει τόσο μελωδικά την παράσταση που ηρεμεί τα παιδιά και τα βάζει ξανά στο παιχνίδι της παρακολούθησης.  Όπως χαρακτηριστικά λέει η Κέλλυ Σταμουλάκη «Ο Λαυρέντης Μαχαιρίτσας έχει δημιουργήσει  ένα μαγικό χαλί από νότες πάνω στους καλοδουλεμένους στίχους του παραμυθιού οι οποίοι παραπέμπουν σε σαιξπηρικά σονέτα.»


Θέλω να τονίσω ότι η Μελίνα Καννά και η Κωνσταντίνα είναι τόσο μαγικές πάνω στην σκηνή που πραγματικά είναι μούσες. Είναι το ατού της παράστασης.

Οσο για τον Τάσο Χαλκιά τα λόγια είναι περιττά.  Είναι από τους ηθοποιούς που  γεμίζουν μια σκηνή από το ταλέντο τους και την σωστή τεχνική τους. Προσαρμόζεται πάντοτε στο ρόλο του και είναι κάτι άλλο από αυτό που περιμένουμε.

Στην παράσταση  «Πρίγκιπας και Φτωχός»  πρωταγωνιστούν ο Τάσος Χαλκιάς, η Μελίνα Κανά  η  Κωνσταντίνα (διπλή διανομή), ο Ορέστης Τρίκας, η Νίκη Γρανά,  ο Μαυρίκιος Μαυρικίου, ο Παύλος Εμμανουηλίδης, ο Λευτέρης Τσάτσης,  ο Δημήτρης Σταματελόπουλος, ο Πάνος Τοψίδης, η Ελένη Καρβέλη, ο Νίκος Παρασκευόπουλος, η Αγγελική Παρδαλίδου, η Δάφνη Καφετζή, η Έλενα Παπαδημητρίου και ο Γιώργος Σαμαράς.

Την ενορχήστρωση έχει αναλάβει ο Μαυρίκιος Μαυρικίου ο οποίος θα βρίσκεται στο πιάνο παρέα με άλλους μουσικούς αφού καίριο χαρακτηριστικό μας αποτελεί η επιλογή ζωντανής μουσικής επί σκηνής. Ο θεατρικός χώρος κατακλύζεται και σε αυτή τη παράσταση από ακούσματα μελωδικών μουσικών οργάνων όπως το κλασσικό πιάνο και το ακορντεόν, τα συγχρονισμένα βιολιά και τα βιολοντσέλα, οι μπάσες τρομπέτες, η δωδεκάχορδη κιθάρα, οι αρμονικές φλογέρες, το μελωδικό γιουκαλίλι και άλλα πολλά μουσικά όργανα όπως σαξόφωνο, φλάουτο, κιθαρόνι, λαούτο, φυσαρμόνικα, μαντολίνο, κλαρινέτο, κρουστά, καζού, ταμπουρά που συνθέτουν μία ονειρική πανδαισία από νότες.




Αλήθεια;

Πόσο εύκολο είναι να είσαι πρίγκιπας; Και πόσο εύκολο φτωχός;

Πώς είναι να ζεις χωρίς χαρά; Πώς είναι να ζεις χωρίς λεφτά;

Κι αν αλλάζανε οι ρόλοι; Μια χαρά θα ήταν όλοι;


Δυο παιδιά που μοιάζουν σαν δυο σταγόνες νερό αποφασίζουν να ζήσουν το  ένα τη ζωή του άλλου. Το ένα αγόρι είναι ο πρίγκιπας Εδουάρδος, ο διάδοχος του θρόνου και το άλλο ο Τομ, ένας  φτωχός ζητιάνος. Παιχνίδια της ζωής συνωμοτούν  και τότε θα ξεκινήσει μια σειρά από  απίστευτα μπερδέματα και συναρπαστικές περιπέτειες γεμάτες αγωνία που θα μας οδηγήσουν στην αναζήτηση της δικαιοσύνης.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Κείμενο-Σκηνοθεσία: Κέλλυ Σταμουλάκη

Μουσική: Λαυρέντης Μαχαιρίτσας

Ενορχήστρωση: Μαυρίκιος Μαυρικίου

Χορογραφίες: Τζένυ Τοψίδη

Σκηνικά: Δέσποινα Βολίδη

Κουστούμια: Δέσποινα Κολοκοτσά

Βοηθός Σκηνοθέτη: Παύλος Εμμανουηλίδης


ΑΒΑΚΙΟ ΘΕΑΤΡΟ, ΙΕΡΑ ΟΔΟΣ 7-11

«Για την πλούσια παραγωγή αποφάσισε με γενναιοδωρία ο πρίγκιπας και για τις τιμές ο φτωχός»


Γενική Είσοδος: 10 ευρώ

Ομαδικό (απο 6 άτομα ): 8 ευρώ

ΑΜΕΑ/Άνεργοι/ Πολύτεκνοι: 8 ευρώ


ΕΝΑΡΞΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΩΝ – ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ 2015

ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ : ΔΕΥΤΕΡΑ ΕΩΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 10.30, ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ   ΓΙΑ ΣΧΟΛΕΙΑ & ΚΥΡΙΑΚΗ 12.00

ΤΗΛ ΘΕΑΤΡΟΥ 2130185050/ ΩΡΕΣ ΤΑΜΕΙΟΥ : ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ 10.00-17.00


{youtube}TL-enQnLek8{/youtube}

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.