Σφίγγει η στρόφυγκα…των δανείων.

Facebook
Twitter
LinkedIn

του Μιχάλη Παναγιώτου

Ακόμη πιο αυστηρά κριτήρια υιοθέτησαν οι τράπεζες το τρίτο τρίμηνο του 2015, με αποτέλεσμα να κλείσουν περαιτέρω τις “στρόφιγγες των δανείων” τους. Μετά από έρευνα της Τραπέζης της Ελλάδος, προκύπτει ότι οι παράγοντες που οδήγησαν σε πιο αυστηρά κριτήρια ήταν οι…
συνθήκες ρευστότητας που αντιμετωπίζουν τα Πιστωτικά Ιδρύματα, οι δυσκολίες πρόσβασής τους στις αγορές χρήματος και οι ανησυχίες τους για τους κινδύνους που δημιουργούνται λόγω της γενικής οικονομικής κατάστασης και των προοπτικών της ελληνικής οικονομίας. 
Τα κριτήρια,  αναμένεται να παραμείνουν στο ίδιο επίπεδο κατά τη διάρκεια και του επόμενου τριμήνου. Συγκεκριμένα, τα κριτήρια χορήγησης δανείων προς νοικοκυριά έγιναν πιο αυστηρά σε σχέση με το β΄ τρίμηνο του 2015, ενώ οι προσδοκίες που είχαν διατυπωθεί το προηγούμενο τρίμηνο ήταν ότι τα κριτήρια δεν θα μεταβάλλονταν.  
Όσον αφορά τις προσδοκίες για το τέταρτο τρίμηνο, τα κριτήρια αναμένεται να γίνουν ακόμα πιο αυστηρά για την περίπτωση των καταναλωτικών δανείων και να παραμείνουν αμετάβλητα για τα στεγαστικά δάνεια. Επίσης, μειωμένη ήταν και η ζήτηση για δάνεια τόσο από τις επιχειρήσεις όσο και από τα νοικοκυριά. Τό ερώτημα πού τίθεται για την τελευταία κατηρορία [ δλδ τις επιχειρήσεις] είναι πόσες απ αυτές έχουν πρόσβαση στο Τραπεζικο σύστημα? Ο μάντης ΤΕΙΡΕΣΙΑΣ….καλά κρατεί….και μη μου πείτε τα capital controls…..γιατί τα δυσμενη στοιχεία από την ημερομηνια επιβολής τους…δεν έχουν αναγγελεθεί ακόμα.

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.