Ταυτοποιήθηκαν δύο ακόμη καμικάζι, ο ένας είχε περάσει από τη Λέρο

Facebook
Twitter
LinkedIn

Δύο ακόμη δράστες των τρομοκρατικών επιθέσεων της 13ης Νοεμβρίου ταυτοποιήθηκαν, όπως ανακοίνωσε η γαλλική εισαγγελία τη Δευτέρα. Πρόκειται για τον Αχμάντ αλ Μοχάμαντ, τον καμικάζι του Stade de France με το συριακό διαβατήριο, οποίος εισήλθε στην Σερβία στις 7 Οκτωβρίου μαζί με άλλους πρόσφυγες αφού πρώτα πέρασε από την Λέρο. Ο δεύτερος καμικάζι, του Μπατακλάν, ήταν ο Σαμί Αμιμούρ, γεννημένος το 1987 στο Παρίσι και γνωστός στις Αρχές από το 2012.

Σύμφωνα με το διαβατήριο που βρέθηκε στο Stade de France, ο Αχμάντ αλ Μοχάμαντ γεννήθηκε στις 10 Σεπτεμβρίου του 1990 στην Ιντλίμπ της Συρίας. Αν και σε αυτό το στάδιο, όπως επανέλαβε η γαλλική εισαγγελία, δεν έχει επιβεβαιωθεί η αυθεντικότητα του διαβατηρίου, σε κάθε περίπτωση είναι βέβαιο βάσει των δακτυλικών αποτυπωμάτων ότι υπάρχει σύνδεση ανάμεσα στον βομβιστή του Παρισιού και τον άνδρα ο οποίος πέρασε από τους ελληνικούς ελέγχους τον Οκτώβριο.

 

Ο δεύτερος δράστης, ο Σαμί Αμιμούρ, γεννήθηκε στο Παρίσι, στις 15 Οκτωβρίου του 1987. Στις γαλλικές Αρχές ήταν ήδη γνωστός από τον Οκτώβριο του 2012, καθώς είχε τεθεί υπό δικαστική εποπτεία για διασυνδέσεις με κυκλώματα τρομοκρατίας. Έναν χρόνο αργότερα, το φθινόπωρο του 2013, παραβίασε τη δικαστική εποπτεία και εκδόθηκε εις βάρος του διεθνές ένταλμα σύλληψης.

 

Η οικογένειά του ζει στο Μπομπινί, στο Βόρειο Παρίσι, όπου πραγματοποιήθηκε το πρωί έφοδος της γαλλικής Αστυνομίας. Τρία πρόσωπα του οικογενειακού του περιβάλλοντος βρίσκονται υπό κράτηση.

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.