Τρυπώσαμε στις πρόβες της παράστασης «Τα τέσσερα πόδια του τραπεζιού»

Facebook
Twitter
LinkedIn

επιμέλεια Λαμπριάνα Κυριακού

Λίγο πριν την πρεμιέρα της παράστασης  «Τα τέσσερα πόδια του τραπεζιού», του Ι. Καμπανέλλη σε σκηνοθεσία Γιώργου Δάμπαση, «τρυπώσαμε» ένα απόγευμα στο θέατρο «Τζένη Καρέζη» για να κλέψουμε κάποια στιγμιότυπα  από τις πρόβες τους …  

 

Τέσσερις δεκαετίες μετά το πρώτο του ανέβασμα το έργο του Ιάκωβου Καμπανέλλη,  «Τα τέσσερα πόδια του τραπεζιού», μοιάζει σαν να γράφτηκε χθες, καθώς καυτηριάζει τις παθογένειες της ελληνικής κοινωνίας και τις συνέπειες της κοινωνικοπολιτικής εξουσίας και του καπιταλισμού με μοναδικό τρόπο.


Η παράσταση προσεγγίζει το κείμενο με μια σύγχρονη οπτική, αναδεικνύοντας το χιούμορ και την κωμικότητά του. Στη σκηνή θα δούμε ένα εννεαμελή θίασο ταλαντούχων ηθοποιών υπό την φρέσκια σκηνοθετική ματιά του Γιώργου Δάμπαση.

Στο ιδιαίτερο ρόλο της θείας θα δούμε την Ντίνα Μιχαηλίδη, ενώ στους ρόλους των εφτά κληρονόμων ερμηνεύουν οι Ιωάννα Ασημακοπούλου, Φώτης Λαζάρου, Ηρώ Μπέζου,  Μιχάλης Τιτόπουλος, Αλέξανδρος Σωτηρίου, Πέτρος Σπυρόπουλος,  Κλεοπάτρα Μάρκου, Εύα Μιχαλά

Τα εφτά αδέρφια, γυναίκες κι άντρες, κληρονόμοι μιας μεγάλης βιομηχανικής επιχείρησης, ζουν κάτω από την τυραννική αθανασία ενός εφτάψυχου πατέρα που μολονότι είναι σε μόνιμη αφασία, διατηρεί το 51% των μετοχών, κρατώντας έτσι τους διαδόχους του σε άγνοια για τη μελλοντική υπόσταση του καθενός μέσα στην εταιρία. Ανελέητες ραδιουργίες και λυσσαλέοι καβγάδες γίνονται συνέχεια ανάμεσά τους με στόχο την εξασφάλιση του πόστου ηγεσίας. Στην πιο άγρια απ’ τις μεταξύ τους διαμάχες και ενώ έχουν φτάσει στη με όλα τα μέσα αλληλοεξουθένωση, διαπιστώνουν, σε απόγνωση ότι κυνηγούν μια “τελειωμένη” υπόθεση, επενδύουν ένα μέλλον που δεν το ορίζουν…”
(Απόσπασμα από το σημείωμα του Ιάκωβου Καμπανέλλη, 1978)

Να τονίσουμε ότι είναι μια άκρως ενδιαφέρουσα θεατρική σύμπραξη που θα απολαμβάνουμε κάθε Δευτέρα και Τρίτη από την 1η  Δεκεμβρίου στο Θέατρο «Τζένη Καρέζη», για είκοσι προγραμματισμένες παραστάσεις.

Ταυτότητα της παράστασης:

Σκηνοθεσία: Γιώργος Δάμπασης
Σκηνικά/Κοστούμια: Μίκα Πανάγου
Φωτισμοί: Αλέξανδρος Αλεξάνδρου
Επιμέλεια Κίνησης: Εύα Μιχαλά
Βοηθός Σκηνοθέτη: Θαλασσιά Αντωνοπούλου
Μουσικη   Φοιβος Δεληβοριας

 

Παραστάσεις:

Κάθε Δευτέρα και Τρίτη στις 21:00μ.μ

 

Τιμές Εισιτηρίων:

Γενική Είσοδος: 14,00 €

Φοιτητικό/Ανέργων: 8,00 €

Προπώληση: 12:00


 


Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.