Μακελειό στην Καλιφόρνια…

Facebook
Twitter
LinkedIn

14 νεκροί και 17 τραυματίες ο μέχρι στιγμής απολογισμός της νέας αιματηρής επίθεσης στην Καλιφόρνια. – Νεκροί δυο από τους δράστες, ένας άνδρας και μια γυναίκα.
– Ως ύποπτος αναγνωρίστηκε και ένας άνδρας που ονομάζεται Σαγιέντ Φαρούκ
– Τρεις άγνωστοι εισέβαλαν σε κέντρο ατόμων με ειδικές ανάγκες και γάζωσαν όσους βρίσκονταν εκεί.
– Η επίθεση έγινε στη διάρκεια χριστουγεννιάτικου πάρτι.
– Ακολούθησε ανθρωποκυνηγητό και ανταλλαγή πυρών ανάμεσα στην αστυνομία και τους δράστες.
– Νόμιμα αγορασμένο το ένα από τα όπλα της επίθεσης.τρεις δράστες, μεταξύ των οποίων και μια γυναίκα όπως φαίνεται, όταν εισέβαλαν σε κέντρο ατόμων με αναπηρία στο Σαν Μπερναντίνο της Καλιφόρνια και άρχισαν να πυροβολούν αδιακρίτως. 14 νεκροί, 17 τραυματίες ο μέχρι στιγμής απολογισμός. Τα θύματα βρίσκονταν στο κέντρο για ένα χριστουγεννιάτικο πάρτι.Μετά τον πανικό που επικράτησε, οι δράστες κατάφεραν να διαφύγουν από το σημείο της επίθεσης, αλλά ξεκίνησε ένα ανθρωποκυνηγητό από την αστυνομία, που κατάφερε να τους εντοπίσει. Ο μαύρο SUV που οδηγούσαν εγκλωβίστηκε από την αστυνομία και εκεί άρχισε νέος γύρος ανταλλαγής πυροβολισμών. Οχήματα των ειδικών δυνάμεων είχαν περικυκλώσει το αυτοκίνητο διαφυγής των δραστών. Μάλλον δεν τους άφησαν κανένα περιθώριο αντίδρασης. Το ανθρωποκυνηγό ξεκίνησε από ένα σπίτι στην περιοχή Ρέντλαντς. Το σπίτι δεν αποκλείεται να είναι το Σαγιέντ Φαρούκ, ο οποίος είναι Αμερικανός πολίτης.

Κατά τη διάρκεια της μάχης, δυο από τους υπόπτους, ένας άνδρας και μια γυναίκα, σκοτώθηκαν. Τα στοιχεία τους δεν έχουν γίνει ακόμη γνωστά. Έγινε γνωστό όμως το όνομα ενός άνδρα που θεωρείται ύποπτος για συμμετοχή στις επιθέσεις, του Σαγιέντ Φαρούκ. Δεν έχει γίνει ακόμη γνωστό αν είναι ένας από τους δράστες που εισέβαλαν στο κέντρο ή εμπλέκεται με οποιοδήποτε άλλο τρόπο. Ο κουνιάδος του, Φαρχάν Καν, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε το Κέντρο Αμερικανικών και Ισλαμικών Σχέσεων, δήλωσε πως βρίσκεται σε κατάσταση σοκ, μη μπορώντας να πιστέψει ότι έχει συμβεί. “Δεν είχα ιδέα” είπε, σημειώνοντας πως είχε δει τον ύποπτο για τελευταία φορά πριν από σχεδόν μια εβδομάδα.

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.